בעל הדירה לא מחזיר לי את הצ'קים
שלום. חתמתי חוזה לשנתיים והחלטתי שאני עוזב את הדירה 9 חודשים לפני הזמן, על פי החוזה האפשרות היחידה לעזוב היא להביא שוכר חלופי. מצאתי שוכרת, בעל הדירה אישר אותה ולאחר מכן חתמה על חוזה שמחליפה אותי עד סוף החוזה. עשיתי תהליך של "זיכוי" הדירה לכל דבר ובנוכחות מי מטעמו של בעל הדירה אישר לי שהחזרתי את הדירה נקייה, עם תיקוני חורים וכל האיבזור וגם רשם לי על דף וחתם. כמו כן, שילמתי את כל החובות האחרונים שלי וקיבלתי לפני כמה ימים את צ'ק הביטחון בחזרה. אולם, בעל הדירה לא מוכן להחזיר לי את שאר הצ'קים החודשיים בטענה הזויה של "אחרי כל פדייה של הצ'ק החודשי של השוכרת, אחזיר לך צ'ק נוסף", או במילים אחרות הוא לוקח את הצ'קים שלי "בני ערובה" לכך שאם תהיה בעיה והיא לא תשלם, הוא יקח ממני את התשלום. רק שהוא לא אומר את זה במילים האלה. חשוב לומר שהיא הביאה לו צ'קים עד סוף השנה כולל צ'ק ביטחון. בכל אופן, על פי החוזה שחתמתי בעזיבה רשום שכל הזכויות והחובות עוברות לשוכרת ושאחרי החזרת צ'ק הביטחון לא יהיו יותר טענות לאף צד. בנוגע לצ'קים, המליצו לי לבטלם בגלל שמדובר בפעולה לא חוקית לשמור אותם היות שסיימנו את החוזה. האם במקרה עתידי זה חושף אותי לתביעה כל שהי מצידו? רוצה לציין עוד משהו, היה עם הדיירת איזשהי בעיה והוא ישר פנה אליי ואמר "יש בעיה עם הדיירת שהבאת, אעדכן בפרטים", השאלה שלי מה הוא רוצה ממני? הוא צריך להתנהל מולה, הוא ממשיך לדבר איתי כאילו החוזה שלי עוד סוף השנה והאחראיות עליי, כאשר בפועל סיימתי את החוזה. כמובן שעניתי לו שזה לא ענייני והוא לא השיב לי עדיין. מה אני עושה במצב הזה? איך אני מוריד את בעל הדירה הזה ממני?
היי, מספיק לי לקרוא את המילים שאתה מתאר, כדי להזדהות עם הזעם שלך. ממליץ להוציא לבעל הדירה מכתב התראה, שיבהיר לו באופן תמציתי על היותו עובר החוק באופן שיטתי. שעליו להשיב לך את השיקים ולהרפות ממך לאלתר. אנא ממך פנה לייעוץ מרחיב. כל שכן, אני לא בטוח שהייתי ממליץ לבטל את השיקים. אני זמין במייל להרחבה בנושא gitaylaw@gmail.com בהצלחה. האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ או תחליף לייעוץ משפטי. כל המסתמך על האמור, עושה זאת על אחריותו בלבד.
היי, מספיק לי לקרוא את המילים שאתה מתאר, כדי להזדהות עם הזעם שלך. ממליץ להוציא לבעל הדירה מכתב התראה, שיבהיר לו באופן תמציתי על היותו עובר החוק באופן שיטתי. שעליו להשיב לך את השיקים ולהרפות ממך לאלתר. אנא ממך פנה לייעוץ מרחיב. כל שכן, אני לא בטוח שהייתי ממליץ לבטל את השיקים. אני זמין במייל להרחבה בנושא gitaylaw@gmail.com בהצלחה. האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ או תחליף לייעוץ משפטי. כל המסתמך על האמור, עושה זאת על אחריותו בלבד.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן