בעל דירה

הפרה יסודית של חוזה שכירות?

כבעל דירה שמושכרת ברציפות מזה 15 שנה, חתמתי לאחרונה על חוזה עם שוכר חדש. הדירה היא בבניין ישן שנבנה בשנות ה-50 של המאה הקודמת, מצבה הפנימי טוב ובחוזה מצוין שהיא מושכרת AS-IS. לאחר חתימת החוזה, השוכר ביקש לבצע בדיקה לתשתית החשמל בדירה ולוודא שיש בה הארקה. בבדיקה הסתבר שהדירה, כמו שאר הדירות בבניין, היא ללא הארקה. (לדברי החשמלאי, ברוב הבתים הישנים בישראל אין הארקה) לדברי השוכר, מדובר בהפרה יסודית של החוזה כי ללא הארקה הדירה "אינה ראויה למגורים ואינה חוקית" ועלי להתקין הארקה (עלות גבוהה למדי). ברצוני לציין שבחוזה, אין כל אזכור לדרישת השוכר לבדיקת הארקה ו/או רישום בנספח לחוזה, המתאר את רשימת הפגמים בדירה. שאלתי היא: האם במקרה הזה, לשוכר יש עילה לביטול החוזה, עקב "הפרה יסודית" מצדי, כבעל הדירה? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיתי בוטובול

יש צורך לבדוק את החוזה. סביר להניח שלא תהיה לי עילה. מוזמן להעביר אליי. Gitaylaw@gmail.com