לשון הרע בעבודה - מבקשת עזרה דחופה
שלום, זה קצת ארוך אבל זה מאוד דחוף לי... אשמח מאוד לעצות אני עובדת בחברה גדולה כ 9 חודשים וניתנה לי הזמנה לשימוע לקראת פיטורים. המנהל הישיר כתב עליי עמוד שלהם של טענות ש 99 אחוז לא נכונות בעליל ואוכל להוכיח זאת בקלות ויש לי הרבה הוכחות מוצקות. לפני השימוע העברתי לחברה מכתב רפואי על טיפולי פוריות והם ביטלו את השימוע ולא כתבו למה. בסוף לא ניתנה לי הזדמנות להגיב בפורום רשמי על הטענות... הזימון לשימוע עם הטענות השיקריות על התפקוד המאוד לקוי שלי הסתובב ונחתם על ידי מנהלים בחברה וכוח אדם. אפילו שמעתי מצד שלישי שאנשים שונים התבדחו עליי במסדרונות על מה אני יכולה לעשות לאותו מנהל ישיר. האם זה לשון הרע? אני אמורה לחזור לעבודה ורק לעשות שיחה רגילה עם המנהל הישיר והמנהל שלו. האם אני יכולה להגיש תביעה נגד המנהל האישי? כעובד נגד עובד? תביעה אזרחית או בבית הדין לעבודה? תביעה קטנה או תביעה רגילה? האם אני צריכה בשביל תביעת לשון הרע - קודם לבקש ממנו לחזור בו ושהכל היה לא נכון? או שלא צריך להראות לבית משפט שהוא לא היה מוכן להתנצל? מה אני צריכה להגיד לעורך דין של החברה? האם אני צריכה להתלונן על אותו מנהל ישיר? האם כדאי לי להראות לו את ההוכחות שלי או שאם אראה אז אני סתם פותחת את הקלפים שלי? אם אתלונן לעורך דין של החברה - האם הם יכולים לפטר אותי מהסיבה הזו שהתלוננתי על המנהל הישיר שלי? תודה!!
מיכל יקרה, על מנת לעשות סדר בדברים, אם הדברים השליליים שנאמרו עליך , נאמרו במסגרת בירור, כמו הליך שימוע - לא יחשב זה ברוב המקרים כהוצאת לשון הרע. אולם , כפי שאת מציינת, נאמרו דברים פוגעניים ומבזים במזדרונות החברה , כאשר מטרתם היא פגיעה בך, השפלה וביזוי- הרי שאז אכן תוכלי לתבוע בגין הוצאת לשון הרע. נשמח לסייע לך. משרד עו"ד ד"ר איריס טרומן 054-5795890