מנהל הפורום עורך דין יאיר מושיוב
אלימות במשפחה - טיפול זוגי
יאיר שלום, הגשתי תלונה על בעלי אשר הינו איש צבא מאחר ונקט נגדי באלימות פיזית. אנו נשואים 20 שנה ויש לנו 3 ילדים מקסימים. בעלי איש צבא ואני חייבת לציין שזאת תלונה ראשונה שהגשתי למרות שהיו מקרים רבים בהם נקט נגדי באלימות. יש לציין כי בעלי איש צבא. אדם מוערך מאוד בקרירה הצבאית. בבית היה אבא טוב, דואג, מנקה, מבשל ומפרגן. חייבת לציין שהוא בנאדם מקסים עד שהוא מתעצבן והופך להיות מישהו אחר. כאילו נכנס בו שד. הוא מקלל, שובר דברים ואינו שולט בעצמו. הייתי מהלכת בין הטיפות על מנת לא להרגיזו. אך ברגע שהיה מתעצבן היה מאבד שליטה. האומנם זה לא על בסיס יום יומי ובאופן תדיר אבל עדיין היו מקרים רבים. לעיני 2 ילדינו הגדולים. לפני כשבועיים שברתי שתיקה אחרי שנים רבות לבעלי נעצר למשך 5 ימים. הימים במעצר היו לא פשוטים עבורי ועבור ילדיי. מטרתי לא היתה ענישה אלא טיפול וזעזוע אמיתי שיוביל לפתרון הבעיה. כעת, בעלי במעצר בית למשך 6 שבועות בבית הוריו. שנינו הצהרנו בעימות המשטרתי כי יש בכוונתנו ללכת לטיפול באלימות במשפחה. חייבת לציין שבעלי אישר את כל המיוחס לו ויש נגדו מספר אישומים ונפתח תיק פלילי. אינני רוצה שהקרירה הצבאית תיפגע בשום אופן ועל כן אשמח לקבל ממך יעוץ באופן בהול. שוב, חייבת לציין שמדובר באדם נורמטיבי ללא עבר פלילי, איש צבא, בעל משפחה מקסים שאינו יודע לשלוט בכעס וזקוק לעזרה ולטיפול. כידוע לי הוא כבר יצר קשר עם המרכז לאלימות במשפחה לקבלת טיפול. לי קבעו פגישה ראשונית כבר השבוע. אודה לתגובתך בהקדם !!! ס
שלום, תיארת בעיה קשה מאוד. כתוצאה מהיחס הבלתי סלחני והפאניקה המשתלטת על רשויות אכיפת החוק, בעת שמוגשת תלונה על אלימות במשפחה וכפועל יוצא, הנטיה למצות את הדין עם חשודים ונאשמים. לפיכך, המלצתי המידית קחו לכם עו"ד מומחה בפלילים, אין להקל ראש לרגע בכתב האישום ובדיון הצפוי בבית המשפט. רק טיפול זוגי ממושך ואמיתי יכול לסייע להצלת הקריירה של בעלך. תפקידו של עורך דין פלילי במסגרת עבירות אלימות במשפחה הינו תפקיד חשוב ביותר. עורך דין מנוסה ומקצועי יוכל לבחון כראוי את תיק החקירה ולנסות ולצמצם את הנזק. במקרים המתאימים, פועל עורך דין פלילי לסיום ההליך הפלילי באי הרשעת הנאשם או לביטול ההרשעה, לאחר טיפול זוגי ובסיוע שירות המבחן. בהצלחה
שאלות נפוצות:
סטיב פוגרבצקי
מירית ג
מיכאל ג
נוגה ש