לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סיוון

ביטול תלונה במשטרה שלא אני הגשתי

שלום רב, התפתח ויכוח ביני לבין בן זוגי שמהר מאוד הפך לקללות צעקות ואף שבירת חפצים בבית. בבית נכחו הילדים גם כן. ביתי הבכורה התקשרה ללא ידיעתי למשטרה ואלו הגיעו הביתה. היה לי מאוד קשה להכניסם הביתה אך הבהירו לי שזה הנוהל ושהם לא הולכים בלי לראות את הבית. נלקח ממני תצהיר על השתלשות הדברים וכמו כן מביתי. הדגשתי בפני השוטרים שאיני מעונינית להגיש תלונה. קצין חקירות נתן צו הרחקה. בנתיים עברו כמה ימים, ניגשתי לתחנה לבקש שלא יעבירו לתביעות. החוקרת לקחה ממני בקשה ונתנה לי את פרטי התיק. להפתעתי ראיתי שהטופס שהיא נתנה לי הוא טופס הגשת תלונה, ובהמשך שמי מופיע בו. אם נאמר לי שתצהיר אינו תלונה? מדוע שמי מופיע כאילו הגשתי תלונה? ומה אני יכולה לעשות בנידון?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום סיוון, המלצתי המידית היא שבן זוגך ייוועץ בדחיפות עם עו"ד מומחה בפלילים, אין להקל ראש לרגע במצב בו הוא נמצא. תפקידו של עורך דין פלילי במסגרת עבירות אלימות בין בני זוג הינו תפקיד חשוב ביותר. רק עורך דין מנוסה ומקצועי יוכל לבחון כראוי את תיק החקירה שנפתח נגדו ולגבש איתו קו הגנה ברור. חשוב להבין כי במשפט הפלילי כמעט ולא קיים מושג של "ביטול" או "משיכת" תלונה, ההודעה שמסרת לשוטר נחשבת ל"תלונה". הודעתך אשר נרשמה ע"י שוטר היא בדרך כלל הבסיס לחקירתה של עבירה פלילית. חקירת קרבן העבירה היא גם מרכזו של כתב האישום במידה ויוגש על ידי רשויות התביעה. יש לזכור כי גם ביטול תלונה במשטרה על ידי הקורבן ואפילו שאת בת זוגו, לא תתקבל באופן אוטומטי. ביטול תלונה במשטרה שהוגשה בשל אלימות של בעל או בן זוג כלפי אישתו גם לאחר שהגיעו בני הזוג לשלום בית כמעט שאינה אפשרית. ברגע שמוגשת תלונה במשטרה יש למשטרה סמכות לנהל חקירה בעניין ואף להעביר את תיק החקירה לרשויות התביעה תוך המלצה להגיש כתב אישום. גם במידה והאישה מגיעה למשטרה ומבקשת לבטל את התלונה, רשויות התביעה יחליטו כיצד והאם יש מקום לסגור את התיק. גם בית המשפט יוכל לדון בעבירה למרות התנגדותך ולמרות שביקשת להביא לביטול התלונה במשטרה. לפיכך אין מנוס מקבלת ייעוץ מקצועי מעו"ד פלילי. למעשה, לאחר שהאישה הגישה תלונה במשטרה היא לא יכולה למשוך אותה בחזרה ובכך לסגור את התיק הפלילי כנגד בעלה או בן זוגה. במידה והאישה תפנה למשטרה בבקשה לסגור את התיק כנגד בעלה, המשטרה אמורה לקחת ממנה הודעה נוספת ובה האישה תישאל, בדרך כלל, מה הסיבה האמיתית לרצונה לבטל את תלונה. גם אם תדגישי שאת מבקשת לבטל תלונה כי את מרחמת עליו וכי את סולחת לו – הדבר לא יביא, בדרך כלל, לסגירת התיק פלילי כנגד בן הזוג האלים, וזאת מכיוון שבמקרים אלה יש חשש כי האישה פועלת מתוך תלות רגשית או כלכלית בבעלה או מתוך לחץ של בני משפחתו ולכן מנסה להטיב את מצבו של הבעל (תסמונת האישה המוּכה). חשוב לדעת כי גם כאשר האישה (או כל עד אחר) חוזרת בה מהודעתה ומוסרת דברים ששונים באופן מהותי מהדברים שמסרה במשטרה, בית משפט יכול להכריז על העדה כ"עדה עוינת" והודעותיה שמסרה במשטרה יוגשו לשופט כראיה לאמיתות תוכנן. במצב דברים זה יצטרך בית המשפט להחליט לאיזו גרסה של האישה הוא מאמין: לגרסתה במשטרה בה האישה טענה כי הנאשם תקף אותה או לגרסתה "עדכנית" בבית משפט, לפיה הנאשם לא עשה לה כלום... מכאן, שהבעיה לא פשוטה ומחייבת טיפול מקצועי בכבוד רב, עו"ד רגב יאיר

סיוון

בוקר טוב ותודה על התשובה המפורטת. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקטין/למזער את הנזק? אני חושבת שהבן אדם שצריך טיפול ולא בית משפט. והאם יש דרך לקצר את צו המניעה, בידיעה שהוא לא מתכוון לחזור הביתה כרגע?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום סיוון, כפי שרשמתי יש צורך בהיוועצות עם עו"ד באופן פרטני בברכה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אלימות במשפחה