לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רובין

אין היתר בניה על הדירה

שלום אני בן 40 כיום קניתי דירה לפני 15 שנה מדייר, של בניין בן 25 שנה שיש שם 10 דירות .לקחתי משכנתא בא שמאי בדק כל מה שצריך אישר את המשכנתא העברתי את הטבו על שמינו הלכתי לעירייה בדקו הכל ועשיתי העברת בעלות בעירייה הכל היה תקין. כיום אני מוכר את הדירה בא הקונה לקח שמאי שבדק בעירייה את הדירה ונאמר לו שם שבכלל אין היתר בניה על הדירה הזאת ואני צריך להגיש בקשה להיתר התהליך של המכירה התחיל לפני שנה וחצי וזה מתקדם לאט מאד ואני חתמתי כבר על חוזה לבית חדש שאני אמור להכנס אליו כבר אבל בשל כל הבלגן של ההיתר בניה אני לא לקבל משכנתא כי הקונה לא קיבל את המשכנתא שלו ולא העביר לי את כל הכסף ואני אצטרך לשלם ריביות על הבית החדש. מה אני אמור לעשות? אם יש לזה פיתרון נגד העירייה? ואם יש עילה לתביעה ופיצוי כלכלי ונפשי שעובר על משפחתי כרגע?

רובין

בהמשך לבעיה שלי להיתר בניה , כשהלכתי לעירייה לברר איך קרה שפתאום גילו שאין היתר בניה הם ענו לי בכל מיני תירוצים: פעם היו קומבינות או שלא בדקתי כמו שצריך וזה רק באחריותי. אנחנו גרים בדירה כבר 15 שנה משלמים ארנונה בהוראת קבע והדירה עברה עוד שני דיירים לפני. איך זה 25 שנה ושלושה קונים רכשו את הדירה ולא נאמר להם כלום ? פתאום גילו את זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רובין, שלום רב, אמנם שאלתך אינה בתחום הנושא של הפורום – אבל יכול להיות שאפשר לתבוע את העירייה. לצורך זה צריך לבדוק את המסמכים וכנראה גם את תיק הבניין בעירייה ואז תוכל לקבל תשובה החלטית.

רובין

תודה רבה לך אני אבדוק את זה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ליקויי בניה