בהמשך לשאלתי, ולתשובתך ..
השריפה ארעה לאחר קבלת הדירה, אך לפני שנכנסנו לגור בה. נגרמה באשמת הקבלן ( ליקוי בלוח החשמל). הקבלן עשה שיפוץ, אך לאחר שנותרו נזקים רבים בדירה, והתברר שהקבלן התחמק למבצע את הכתוב בכתב הכמויות (בין היתר , עקב נזקי מים קשים, נדרש, לפי כתב הכמויות: חריצה וחידוש הרובה בכל הדירה) אנו דורשים ממנו לבצע זאת. אך היות ונדרש להכין אריחי קרמיקה, כיוון שיש לפתוח במקומות שונים הקרמיקה, הקבלן דורש מאיתנו את אריחי הקרמיקה הרזרוויים שקבלנו. מסרנו לקבלן עד כה 8 אריחים, והתברר שרוב האריחים שקבלנו, בעת מסירת הדירה , מהקבלן, אינם בגוון הנכון. שאלותי: 1. האם לפי החוק אנו מחוייבים למסור לקבלן כל האריחים הרזרוויים לשימושו? ( בתחילה הקבלן הבטיח בעל פה שכנגד האריחים שאמסור, אקבל אחרים. עתה הקבלן מתכחש לזה). 2. אני מבקשת לשמור האריחים שבגוון הנכון - לסלון, ( שלא יבלוט לעין גוון לא נכון של אריחים). האם אני רשאית לדרוש מהקבלן שהקבלן יספק אריחים עבור שאר הדירה ? 3. האם בחוק מכר מצויין הנושא הזה? מחייב אותי למסור לקבלן כל האריחים לשימושו , מבלי לקבל כנס אותם אריחים - אחרים לרזרווה? תודה רבה על תשובתך!
דבורית, שלום רב, אם הקבלן אחראי לנזק עליו חלה האחריות לתקנו ואינכם חייבים לוותר לשם כך על האריחים הרזרוויים