רינהרינה

תביעת ליקוי קונסטרוקציה של דיירי בניין נגד חברת בניה

שלום. האם אפשר לטבוע חברת בנייה על סדקים שהתגלו אחרי 30 שנה? האם בבדיקות של מהנדסי בנייה אפשר לראות האם סדקים בגלל ליקוי בנייה ולא בגלל השנים והפצצות (אשקלון)? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רינה, שלום רב, אם יש ביסודות או בקונסטרוקציה כשל שפוגע ביציבות הבניין או בבטיחותו אפשר לתבוע גם אחרי 30 שנה, אבל צריך להוכיח שהכשל נובע מהתכנון, העבודה או החומרים. אם הסדקים שאת מזכירה לא משפיעים על יציבות הבניין או בטיחותו – אי אפשר לתבוע אחרי 30 שנה. לשאלתך אם אפשר לקבוע אם הבעיה נובעת מהבנייה או מסיבות מאוחרות יותר כמו הפצצות – רק מהנדס יכול לענות על זה.