אורטל

מי אחראי על החומה של החצר בבניין משותף ?

היי, אני גרה בדירת גן בבניין משותף. יש ביני לבין השכנים חצר משותפת ובה יש חומה שמתחילה להראות סימני קריסה. השכן לצורך העניין גר בקומה 1 עם חצר ואני גרה בקומה 0 עם חצר כך שהחומה שעומדת לקרוס היא החומה של הדייר מעליי על החצר שלי. על מי מוטלת האחריות? הבניין קיים 15 שנים בערך . הקבלן פשט רגל. על מי מוטלת האחריות לתיקון החומה. נ

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אורטל, שלום רב, תשובה רצינית לשאלתך מצריכה בדיקה יסודית של מסמכי רישום הבית המשותף והמצב הנוכחי. האפשרויות העקרוניות הן שהאחריות יכולה לחול או על נציגות הבית המשותף, או על השכן או עלייך אבל כדי לתת חוות דעת רצינית צריך לבדוק את העניין לפרטיו.