ספרות רפואית שדנה בנכות מוסבת בברך
אני מוכר כנכה צה"ל בגין פגימה בברך שמאל קריעת רצועה צולבת ומיניסקוס ב20 אחוז , לאחרונה יש לי כאבים חזקים והגבלה בתנועות הברך הימנית ואף עברתי ארטרוסקופיה בברך ימין עם סימנים קשים מאוד והומלץ לי ע"י אורטופד מנתח שאני חייב להחליף מפרק הברך , הגשתי בקשה לנכות מוסבת , אך ועדה מחוזית דחתה את בקשתי בטענה שאין בספרות הרפואית דבר כזה , למרות שהגשתי להם חוות דעת מאורטופד בכיר שגם משמש כרופא בורר בביטוח הלאומי .אני ערערתי לוועדה עליונה ואני ממתין שיזמנו אותי. אשמת מאוד אם תתנו לי תשובה לגבי ספרות רפואית שדנה בעניין הזה , ותודה לכם מראש.
אני כבר אחרי וועדה רפואית עליונה ואף היא קבעה שאין תמיכה בספרות הרפואית לנכות מוסבת בברך הבריאה כתוצאה מהתנהלות ארוכת שנים עם פגימה מוכרת. נושא רחב המגיע פעמים רבות לוועדות רפואיות ואף לבתי משפט, בדרך כלל החלטת הוועדה לא משתנה בטענה שאין אסכולה רפואית התומכת בחוות דעת אורטופדים מומחים. האם יש המלצה איך להתמודד עם זה , אולי להתמודד בצורה קולקטיבית , תקדימית מבקש ליצור קשר עם גדי - הפרטים אצלכם במערכת
גדיר שלום, כדאי להתייעץ עם המומחה הרפואי שנתן לך חוו"ד , על איזה מאמרים הוא הסתמך.