אבי

קבלת אזרחות

שלום רב, אבא שלי יליד רומניה, עלה לארץ בשנת 1945, לא מחזיק כיום באזרחות רומנית. אני רוצה להוציא אזרחות רומנית עבור ילדיי ועבורי, האם אני חייב את הסכמתו של אבי? (בעבר סרב לרעיון). תודה וחג שמח

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, אני מניח כי נולדת אתה בארץ ולכן אין לך כל זכות להיות אזרח רומני, אם אביך איננו אזרח רומני. הואיל ואביך עזב את רומניה ב-1945 הוא איבד את האזרחות כיון שבאותה תקופה היה בתוקף חוק 33/1939 לפיו משעזב את רומניה ולא חזר אליה תוך 6 חודשים איבד את האזרחות. פתוחה בפני אביך הדרך לבקש מחדש את האזרחות redobandire de cetatenie קיימת דרך שתוכל לקבל את האזרחות מבלי שאביך יבקש את האזרחות, אך צריך תעודת לידה של אביך ואישור עכשווי על מצב האזרחות של אביך, דהיינו, כיצד הוא איבד אותה. פרט לחתימת אביך על מסמכים מסויימים אין עליו לעשות דבר.