אנה

קבלת אזרחות רומנית דרך מולדובה

יש לי תעודת לידה ממולדובה אבל אין לי אזרחות מולדובה. הבנתי שיש כזה תהליך שלמי שיש אזרחות מולדובה יכול להוציא אזרחות רומנית. האם זה נכון? איזה טפסים צריך בשביל אזרחות מולדובה ורומנית? בכמה כסף זה כרוך? תודה מראש

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, אין זה נכון שלמי שיש אזרחות מולדבית יכול לקבל אזרחות רומנית. השטחים של רפובליקה מולדובה היו חלק מרומניה הגדולה בין השנים 1918-1941 . מי שנולד בשטחים של רפובליקה מולדובה, דהיום בתקופה דלעיל, יש להניח כי קיבל בזמנו אזרחות רומנית, אותה צאצאיו יכולים לנצל על מנת לבקש גם הם אזרחות רומנית תוך הליכים לא פשוטים. אחרים מרפובליקה מולדובה לא זכאים לקבל אזרחות רומנית

מוטי

אני עומד כרגע במקרה דומה אך אבא שלי כן נולד בתקופה שציינת אך לא מחזיק באזרחות מולדובית מכיוון שנשללה ממנו כשעלה ביחד עם אימי לארץ. אני נולדתי במולדובה ועליתי ארצה בשנות ה - 90 יחד עם ההורים שלי. לאף אחד מאיתנו אין אזרחות מולדובית. האם אני בכל זאת יכול להוציא אזרחות מולדובית ולקבל דרכה אזרחות רומנית ללא לדעת רומנית?