אנני

מעמד של בעל

שלום, יש לי אזרחות רומנית ולבעלי יש אזרחות ישראלית בלבד. למיטב הבנתי הוא אינו זכאי לאזרחות רומנית, נכון? מה לגבי מצב בו שנינו עוברים להתגורר באירופה? האם גם אז אינו זכאי לאישור שהיה או משהו בסגנון? האם ייתכן מצב בו אני אוכל לשהות באירופה זמן מה ובעלי לא יוכל?

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, כבעל אזרחות רומנית (אני מניח שיש לך גם דרכון רומני בתוקף), יש לך הטבות באיחוד האירופי. ישנם כ-316 מקצועות שאזרחים רומנים יכולים לעבוד באירופה ללא צורך בקבלת היתר עבודה לזרים. אינני יודע בוודאות מה מצבו של בעלך והאם הוא יהיה זכאי לעבוד ללא קבלת היתר עבודה עבור זר. נראה לי כי המצב עבורו משתנה מארץ לארץ.