רימון

אזרחות לילדים קטינים

לבקשת האזרחות בקונסוליה צורפו מסמכים שלי ושל הילדים הקטינים שלי. קיבלתי מכתב אישור על אזרחות רק על שמי ושעלי להישבע אמונים בשגרירות. האם הילדים צריכים להופיע על האישור אזרחות שלי (להזכיר שילמתי אגרה על כולנו)ולגבי הפרוצדורה להמשך האם אני צריך לרשום את הילדים ואותי יחד לCNP ? תודה מראש וחג שמח.

עו"ד חיים ינאי

שלום רב, במידה והילדים הם קטינים, לדעתי צריך היה כי שמם יופיע באישור האזרחות שלך. כשאת נשבעת אמונים את נשבעת גם בשמם. לכל אחד צריך מספר CNP וכן להוציא תעודה לידה רומנית על מנת לאפשר בקשה לקבלת דרכון.

רימון

תודה רבה על התשובה. אני מבין ש-CNP זה בעצם מספר זהות. האם מקבלים אותו עם תעודת הלידה ? או שצריך פרוצדורה נפרדת (וכמובן עוד תשלומים) ? שוב תודה על ההכוונה.