רימון

פרוצדורה אחרי קבלת אישור אזרחות

אחרי קבלת אישור אזרחות למה כדי לקבל דרכון רומני יש חובה גם להוציא תעודת לידה ונישואין רומנים. לא ברור ? איזה מסמכים צריך הפעם ? כמה זה עולה ? כמה זמן זה לוקח ? הפרוצדורה הרומנית מתחילה להרגיש כמו מסחטת כספים....

עו"ד חיים ינאי

שלום רב, לפי חוק בעניין מעמד אישי ברומניה, על אזרח רומני לגרום לרישום פרטיו במרשם התושבים. לכן הם דורשים ממקבלי האזרחות שהם תושבים זרים להוציא תעודות לידה ותעודות נישואין רומנים. לאחרונה ביצוע פעולות אלה אורכים זמן רב עקב צמצום במספר הפקידים של הממשלה והעיריות. (כך לפי טענתם). לגבי עלויות בשגרירות צריך לבדוק אצלם וניתן לבצע את הרישומים גם דרך עורכי דין בארץ שמתמחים בכך.