לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ישראלי

זכאות לאזרחות רומנית

סבא שלי נולד בזמן השואה באופן לא מסודר, דהיינו לא בבית חולים. הוא נולד ב-10/09/1941 בשטח שהיום שייך למולדובה. תעודת לידה על מנת לעלות ארצה הוציא במוסקבה כפי שנדרש בברית המועצות. בתעודה מצוין שנולד בתאריך זה ברישקני שהיום נמצאת במולדובה. אחיו אזרחי רומניה כיום. בגלל חילופי שטחים מהיר בזמן מלחמת העולם השנייה, אני לא יודע האם רישקני שבמולדובה הייתה שייכת בעת לידתו לרומניה או לברית המועצות. ובכלל, האם עולה מכאן זכאות לאזרחות רומנית? האם ניתן לדלג דור (סבא לא רוצה אזרחות נוספת) והאם חובה לדעת רומנית?

חיים ינאי עו"ד

יש מקום לטעון כי רישקאני הייתה באותו מועד בריבונות רומנית ומכאן סבא שלך זכאי לבקש החזר האזרחות הרומנית. סבא חייב להוכיח בתעודת לידה רשמית כי הוא נולד במקום זה בתאריך הנ"ל ועליו לחתום על מסמכים מסוימים. ניתן לדלג עליו אם אינו רוצה לקבל את האזרחות שלו בעצמו. צריך את שיתוף הפעולה של אבא שלך, בנו. בהתאם לחוק האזרחות ניתנת למי שממלא את התנאים ובנוסף "קרוב לעם הרומני ולתרבותו" מכאן מפרשים כי צריך לדעת את השפה הרומנית.

ישראלי

אוסיף ואומר שלא הייתה לו אזרחות רומנית כי החל לחיות במסודר רק אחרי מלחמת העולם השנייה, כשמו לגובה נהייתה חלק מברית המועצות.

ישראלי

היי, גיליתי שסבתא רבא שלי, אם סבי, נולדה בעת שרומניה ששלטה במולדובה. השאלה היא כמה זה רלוונטי... היא גם סבתא רבה שאינה בחיים, וגם נולדה לפני מספר רב של שנים, וייתכן שלא קיימים מסמכים כאלו ואחרים בשל תקופת הזמן ההיא...

ישראלי

יש לו תעודת לידה שהשיג במוסקבה על מנת לעלות לארץ. הוא השיג תעודת לידה משלטונות ברית המועצות בשנות השביעית המוקדמות. הוא דבר רומנית אבל שכח מעט בגלל חוסר שימוש. אנו עצמנו לא דוברי רומנית...

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דרכון רומני - אזרחות רומנית