לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שון

אגרה

שלום, לפני כשנה ביקר אצלי, מחוץ לבית, נציג של רשות השידור. אמרתי לו שיש לי טלויזיה אך לא הייתי מעולם מנוי באחת מחברות הכלבים ולא עידן פלוס. בקבלה שהוא הביא לי רשום א. שנראה מקלט בבית, למרות שהוא לא דרך בתוך הבית שלי, ב. שאני הייתי מנוי ל-יס, ג. שהודעתי על מקלט בבית. נכון, אני רואה את זה באיחור ואכן חתמתי על הקבלה, אך זאת בעקבות ההפתעה תמימותי, ואי ההבנה שלי של המצב. לאחר תקופה קיבלתי הודעה ממשרד עו״ד הדין פרנקל את קורן היקרים, שנפתח לי תיק במס הכנסה על החוב של השנים בהם הייתה ברשותי טלויזיה, מ2009. התקשרתי ל-יס כדי לקבל מהם אישור שלא הייתי מעולם מנוי אצלהם, אך לשווא, אסור להם לשלוח לאדם שלא היה לקוח אישור כזה. ברשות השידור עצמה אין מענה אנושי אלא מעברים בין הודעה אלקטרונית כזאת לאחרת, ואני אובד עצות. מה עליי לעשות? כעת אני מחויב בסכום יפה של 4 ספרות אך אין בכוונתי לוותר על זה. אשמח לייעוץ, תודה מראש

סמדר בוכובזה, עו"ד

בנוסף לדברי חתול היפים לשמוע, לא ברור לי האם כבר נפתח לי תיק הוצל"פ , אם כן - אזי עליך להגיש התנגדות לתובענה ו/או בקשה לארכת מועד תצהיר.... בהצלחה, אשש כל טיעוניך כדבעי

חתול

הוא רשם שנראה מקלט טלוויזיה כי אמרת לו שיש לך מכשיר טלוויזיה. על ההבדל בין מכשיר לבין מקלט ראה בתשובה לשרון כמה הודעות למטה. הוא המציא שהיית מנוי לחברת יס כי זה מה שכדאי לו - אלו נציגים של משרדי עוכרי דין שמקבלים עמלה לפי כמות ה"תפיסות" או לפי הסכומים שהם מביאים. לכן כדאי להם להמציא מה שרוצים ויש מי שמרוויח מהתעלול הזה. אין כל אפשרות להמציא אישור שאין לך מנוי באיזו חברה וברשות השידור יודעים את זה. הם גם יודעים שאסור להם לדרוש ממך דבר כזה אבל החוק מעולם לא ענין את ראש האגף שלהם אבי כ"ץ. החתימה שלך על המסמך מאשרת את קבלתו אך אינה יכולה להיות הסכמה ואישור לתוכנו. כתוב מכתב ושלח בדואר רשום עם אישור קבלה. באופן כללי נוסח המכתב המכתב ראה תשובתי ליניב כמה הודעות למטה, התאם למצבך. הדגש כי החתימו אותך על דו"ח הבודק כאישור לקבלתו ביד ולא כהסכמה לתוכנו ובלא להבהיר את המשמעות של חתימתך ובוודאי שלא אישרת קיום מקלט אלא רק מכשיר שאינו בגדר מקלט ואינו מסוגל לקלוט שידור.

שון

מעולה, אעשה זאת. תודה רבה. מספר שאלות רק, לשלוח דואר רשום לרשות השידור? מה הכוונה ב״אישור קבלה״? לדעתך, ולדעתך עו״ד בוכובזה, קיים סיכוי סביר שמכתב זה יהיה גושפנקא לכך שלא היה ברשותי מקלט מאז ומעולם? כלומר שיבטלו את החיובים שלי אליהם? ברור לי שזה תלוי אך ורק ברשות השידור, השאלה היא אם היה מקרה דומה שאתם מכירים בנושא. תודה!

חתול

בדואר רשום רגיל השולח מקבל פתק אישור שנשלח מכתב. עם אישור קבלה פירושו שבעת מסירת המכתב מחתימים את המקבל ומחזירים לשולח את הדף עם חתימת המקבל, וזה אישור לכך שאכן המכתב לא רק נשלח אלא גם התקבל. דבר זה נדרש לאור הנוהג הנפסד והנלעג של אגף הגביה לטעון שהמכתב לא הגיע אליהם כלל, למרות שנשלח בדואר רשום ולמרות שיש תדפיס מאתר האינטרנט של הדואר שהמכתב נמסר לנמען. כאשר יש גם שם המקבל וחתימה שלו יותר קשה לטעון שלא התקבל, כאשר ואם יגיעו הדברים לדיון משפטי. כתובת הנהלת אגף הגביה בירושלים היא: ת"ד 16333 ירושלים 9116202 זה לא גושפנקא ואישור לכך שמעולם לא היה ברשותך מקלט אלא לכך שאתה טוען זאת. כעת על פי חוק על רשות השידור להוכיח שאמנם היה ברשותך מקלט (למשל יש דיווח של חנות שקנית מכשיר כזה). זה גם לא אישור לכך שדיווחת משהו, אבל זו התחלה טובה של דיון וטיעון. מה שבטוח הוא שהם ינסו להמשיך ללחוץ עליך ולשכנע אותך שאתה צריך לשלם. תשלח העתק גם לנציב פניות הציבור של רשות השידור ותכתוב לו שאתה מבקש התערבותו כי אגף הגביה מתעלם מדיווחי שקר של הסוקר מטעם עורכי הדין שלם שכתב דברים שאינם אמת, ומתעלם מהצהרותיך בענין זה. הדגש כי הם דורשיחם ממך להוכיח דבר שאינו קיים דהיינו להוכיח שמעולם לא היית לקוח ומנוי של חברת יס בשעה שידוע להם כי דרישה זו אינה מעוגנת בחוק וכי חברת יס לא תיתן אישור לדבר שאינו קיים, כך שברור שהדרישה נועדה להתיש אותך ולכפות עליך תשלום בדרכי כפיה והתעמרות שלטונית. כתובת המייל שלו תמצא באתר של רשות השידור.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור