האם לא מחויבים לשלוח לי התרעה לפני העברת החוב לעו"ד?
שלום רב, לפני מספר חודשים התקשרו אל אשתי מרשות השידור ושאלו אותה ממתי יש לנו טלויזיה בבית. אשתי ענתה שמאמצע 2011 ובהתאם לכך נשלח אלינו שובר לשלם את החוב עבור 2011 ושובר לשלם את האגרה עבור המחצית השנייה של 2012. אשתי שילמה את שני השוברים כאשר שנינו תהינו מדוע לא הגיע שובר למחצית הראשונה של 2012 והנחנו שבוודאי יגיע בקרוב ואז נשלם גם אותו. לפני כיומיים נתקבל אצלנו בבית מכתב מעו"ד שמטפל בחובות של הרשות שטוען ש"מאחר שלא נעניתם לפניות מרשתי לתשלום חובכם ..." אנחנו צריכים לשלם את החוב בתוספת 117 ש"ח שכר טרחה לעו"ד. אין לנו שום בעיה לשלם את החוב אך מאחר ולא קיבלנו שום הודעה ראשונית לתשלום או התרעה לפני המעבר לעו"ד אנחנו חושבים שזה לא הוגן שנשלם את השכ"ט. אשתי ניסתה להתקשר לטלפון של העו"ד וכמובן שאין עם מי לדבר שם ... היא דיברה מאוד לא יפה וטענה שהרשות לא מחויבת להודיע לנו על שום דבר ואין מה לעשות ... האם זה נכון? האם יכול להיות שאנחנו צריכים לשלם שכ"ט למרות שלא קיבלנו לא הודעה ראשונית לשלם על התקופה הזאת ולא התרעה לפני מעבר לעו"ד? מה אפשר לעשות? תודה, שי
גם אני קיבלתי טלפון בסגנון ונראה לי שזה ניסיון ל"עוקץ" כי כשהתחלתי לשאול שאלות ולהתעקש-פתאום הסתבר שאין חוב....
הצטרפו למועדון!!! הם עושים את זה בשיטתיות... אני אשמח אם תצטרפו אליי לתביעה ייצוגית נגדם... לא משנה מה תנסו לעשות שתגיעו לנסות לסדר את זה מול רשות השידור תראו שאין מישהו נורמלי שיכול לעזור לכם הם שולחים ישר לעו"ד שלהם... לא מעניין אותם כלום! הם רוצים כסף ולא מוכנים לשמוע שום דבר אחר! יש לי שיחות מוקלטות עם העו"ד ה"חכמה" שלהם. רק דרך בתי משפט ניתן להשיג משהו היום!! מדינה דיקטטורית!!! המייל שלי למי שרוצה להצטרף זה hachmonshani@gmail.com
שלום שני, גם במקרה שלי רשות השידור העבירה גבייה ישר לעורך הדין שלהם, על אף שאני כלל לא קיבלתי את הדרישה לשלם. אם היו מודיעים לי אפילו בטלפון או באמצעות משלוח חשבונית כמו שהגיוני לעשות הייתי משלם. הכי הזוי שהם שלחו אלי את החשבון של החצי השני של השנה כמו שעשו לכמה אנשים פה ואני שילמתי אותו ולא ידעתי שיש לי חוב נוסף. את החצי הראשון כבר קיבלתי עם דרישה מעורך דין + 120 שקלים לשכר טרחה. אני לא רוצה לשלם כי זה לא צודק אבל לא נראה לי שיש מה לעשות. האם הלכת אתם למשפט ? בניגוד לאתר האינטרנט של כביש שש למשל בו מראים פסקי דין של ועדת ערר נגד כביש שש שאומרת שהם חייבים לוודא שהחשבונית הגיעה ללקוח, באתר של רשות השידור רק רשום שחייבים לשלם את האגרה ושהם לא חייבים לידע אותך לגבי זה...כלומר אתה צריך לשלם גם אם לא קיבלת חשבונית.
בנוסף לכל מה שאני עברתי איתם גם לי הם עשו את אותו התרגיל השבוע... אני לא מתכוונת לשתוק להם שבוע הבא אני הולכת לשם פעם האחרונה לנסות להסדר איתם את הדברים כמו בני אדם אם לא הם הולכים לסבול ממני ואני לא מהוותרנים!!! לכן אני מבשלת להם תביעה יצוגית!!! הם יבינו שלעומת אנשים אחרים אנחנו לא מפחדים מבתי משפט... לנו נפתח תיק בהוצל"פ על חוב ישן יותר לטענתם... ויש לי דיון בבית משפט במרץ עד אז הם יבינו כי איתי לא מתעסקים... אם אתה רוצה אתה מוזמן להצטרף אליי. המייל שלי זה hachmonshani@gmail.com אני יכולה גם לשלוח לך לינק של קבוצה שפתחתי בפייסבוק... והם לטענתם לא חייבים להוכיח לך כלום אבל עם כל הכבוד אף אחד מאיתנו לא הולך ברחוב ושואל אם הוא חייב כסף למישהו!!!
שלום, התשובה שאני קיבלתי מרשות השידור : רשות השידור אינה מחוייבת במשלוח הודעות חיוב לחייבים ומשלוח ההודעות נועד למטרת שירות בלבד. כמו כן, נשלחו אלי מכתבים הכוללים שקרים של משרד עורכי דין בשם פרנקל את קורן. התברר לי שרשות השידור לא בוחלת בשקרים אמנם אני לא רוצה להלחם בתחנות רוח, בשל הזמן שזה מכלה ובגלל שאני יודע שבתי משפט לא פוסקים נגד גופי ממשלה סכומים שיכולים לכסות על הזמן האבוד. בסוף שילמתי כולל את סכום הגבייה של עורך הדין. רשות השידור היא גוף שאין לו מקום במדינה מתוקנת, זה שריד מהעבר שטוב יהיה אם הוא יעלם. הוא וכל הפקידים שהתקבלו לשם עם קשרים וללא קישורים.
בעיקרון אין חובה . יחד עם זאת לאור ההתנהלות שתיארת, אין מקום, לפי דעתי, לתשלם שכר טרחה! שלם את השובר לשנת 2012 בלבד.
זה גם מה שחשבתי לעשות ... אבל פשוט לשלם את השובר ולהתעלם מהשכ"ט? הם יוותרו? או שצריך לכתוב מכתב למישהו (לעו"ד? לרשות?) תודה על התגובה, שי
איך קיבלת שובר ? לי כלל לא שלחו שובר. האם יש דרך לשלם ללא שובר ?
אתמול בערב חיכה לי מכתב בדיוק כמו לשי, בדיקה העלתה שגם אני שילמתי רק את המחצית השנייה של 2012... אני אפילו לא שמתי לב שהם לא שלחו את המחצית הראשונה. האם זה יתכן שהם יכולים להפעיל עורך דין מבלי לפנות קודם בבקשת תשלום או לשלוח שובר ? שי פנה אלי בבקשה למייל ומקסימום נוציא להם מכתב ביחד. אני מקבל את הרושם שזו שיטה להגדיל הכנסות ...
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים