לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה

בקשה לתשלום על דירה שכורה

גרתי בבית הורי שם משולמת אגרה ועברתי לשנתיים לדירה שכורה (ללא טלויזיה או ממיר) לאחרונה חזרתי לבית הורי. קיבלתי דרישה לשלם על התקופה שהייתי בדירה השכורה. הודעתי להם שלא היתה לי טלויזיה או ממיר, אך קיבלתי תשובה שכיוון שלא הודעתי להם על אי החזקת מקלט בתקופת מגוריי בדירה השכורה הם לא יוכלו לקבל הטענה בדיעבד ולבטל את חובי. יש מה לעשות? האם אין להם איזושהי דרישה מינמלית שיהיה לי מקלט או ממיר/כבלים/יס על מנת שיבקשו ממני תשלום? מה עלי לעשות? תודה מראש משה

סמדר בוכובזה, עו"ד

לפי חוק רשות השידור, התשכ"ה-1965, המחזיק במקלט טלוויזיה ישלם אגרה שנתית לרשות השידור (379 ש"ח לשנת 2011). כוונת המחוקק בהטלת האגרה הינה לממן באמצעות האגרה את השירותים שנותנת רשות השידור, קרי, לממן את תכני השידור שהמחזיק במקלט טלוויזיה יכול לצפות בהם באמצעות המכשיר. המדובר בתשלום חובה, המכיל רכיב של מס ורכיב של מחיר, הנגבה בגין שידורי הטלוויזיה שמספקת רשות השידור. המחוקק ביקש להטיל את החיוב באגרה על מי שמחזיק במכשיר טלוויזיה ועשוי ליהנות משידורי הטלוויזיה. אדם המחזיק במקלט טלוויזיה מחויב בתשלום אגרה גם כאשר הוא איננו הבעלים של הטלוויזיה (הטלוויזיה שייכת למישהו אחר, למשל לחבר או למשכיר הדירה). כמו כן, חובת תשלום האגרה מוטלת גם אם מחזיק המקלט מחובר לכבלים ואפילו שהוא אינו יכול לקלוט שידורים אלא באמצעות כבלים. במידה ומחזיק המקלט מעדיף לשלם באמצעות הוראת קבע בנקאית עומדת לו האפשרות לפצל את תשלום האגרה ל- 4 תשלומים שווים! מעניין למה זה לא משכנע את הציבור לשלם… החלטתם לשלם את אגרת רשות השידור? חייגו: 1-800-22-6666 ותכלו לפרוס את החוב שלכם לתשלומים.

משה

אשמח לתשובה לשאלה שלי ולא לציטוט החוק (השאלה שלי לא קשורה לצערי לתשובה שלך). האם יש עילה חוקית של רשות השידור לדרוש ממני אגרה (למרות שלא היתה לי טלוויזיה) ולסרב לבטל את הדרישה רק כי לא הודעתי להם שאין לי טלוויזיה. ז"א האם יש חובה חוקית על אזרח לדווח שאין לו מקלט טלווזיה? וברירת המחדל היא שלכל אזרח יש מקלט טלוויזיה ולכן חייב לשלם? תודה מראש

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור