חוב עבור 2011-2013 בהיעדר ממיר
שלום, לפני כמה ימים נפתח כנגדי תיק בהוצל"פ ונחסם כרטיס האשראי שלי באקט כוחני, שלא לומר בריוני, וללא התראה מוקדמת (או דרישה לתשלום כלשהו) ע"י באי כוחה של רשות השידור. בבירור נאמר לי כי החוב הוא על שם אשתי משנים 2008-2013. אציין כי מעולם לא קיבלנו מכתב או פניה כלשהי מרשות השידור כל אותן שנים. מקלט הטלויזיה שהיה ברשותינו בשנים 2008-2012 היה מיושן ויכל לקלוט שידורים אנלוגיים בלבד ומשנת 2013 לא היה ברשותינו מקלט טלויזיה כלל ואף הודעתי על כך בטופס לרשות השידור בעקבות פסיקת בית המשפט מספטמבר 2013. אציין גם כי לא היינו מחוברים לכל ספק טלויזיה בכבלים כל אותן שנים. הפסיקה מ-2013 קבעה שצרכן ששילם אגרה בין יולי 2011 ליולי 2013 למרות שלא היה ברשותו ממיר יקבל החזר מלא (בכפוף לתצהיר, עד תאריך מסויים וכו'). טענתי היא שאין עלי לשלם את האגרה בין התאריכים הנ"ל שכן ממילא הייתי מקבל החזר על אותם תשלומים, אם הייתי משלמם. כמובן שלא מילאתי את טפסי ההחזר בזמנו שכן לא יכולתי לתבוע כספים אותם לא שילמתי... מחלקת הגביה של הרשות מתעקשת כמובן לגבות את החוב, כולל ריבית והצמדה, לכלל השנים. אשמח לדעת מה עמדת החוק בנושא והאם יכול אני לדרוש (בבית משפט אם אצטרך) לשלם רק את חובי עבור אותן שנים בהן יכולתי לקלוט את השידורים.
לדעתי אם מדובר בסכום גבוה מאוד אז כדאי להתחיל לערב עורכי דין, לא לתת לזה להידרדר. אם מדובר בסכום לא גבוה במיוחד עדיף כבר לשלם.
ובסוף הטיפול אם אתה משלם את החוב או מערב עורכי דין כדאי שתוודא שהתיק בהוצל"פ סגור ושיהיה לך דף אישור ( הוכחה ) שהתיק נסגר ותשמור אותו כל חייך.
זיו, תודה על התשובה. רשות השידור אינה מוכנה לסגת מעמדתה כך שאולי אאלץ לשלם את מלוא הסכום ולתבוע לאחר מכן (ברשותי כל המסמכים המוכיחים את טענתי). הייתי רק רוצה לדעת האם מותר לרשות עפ"י חוק לגבות תשלום בעבור שנים בהם לא היה ברשותי ממיר.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים