הסרת עיקול
שלום רב, עיקלו לי את חשבון הבנק בגין חוב עבר. אני מתגורר עם פנסיונר אשר פטור מתשלום. ברשות טוענים שלא ניתן לבטל חובות עבר, ומכיוון שלא הודעתי בזמן אמת, החוב עומד בעינו. מה דעתך? תודה
חבל שלא רשמת על איזה סכום. אם זה סכום הקרן אני מציע לשלם את זה ( גם אם מדובר בכמה מאות ש"ח ) כדאי לשלם את זה, חבל להתכתש במשפטים במקרים כאלה. הגבייה עדיין מתבצעת והם כתבו במפורש שצריך להודיע בזמן אמת זאת אומרת שאי אפשר לשנות את זה. אז עדיף לשלם ולהשאיר את הסאגה מאחור ( אם מדובר בסכום סביר )
אם מדובר בסכום גבוה והחלטת להתכתש בבתי משפט בכל מקרה יש לטפל בזה מהר ולקחת עו"ד שמתמחה בנושא.
תודה זיו על התשובה. מדובר ב-1500 ש"ח. זה הרבה מאד כסף עבורנו. אנחנו מתגוררים בבית אבי, פנסיונר בן 75. אם החיוב לפי בית אב - האם באמת החוק רוצה לחייב פנסיונר פטור רק כי הוא לא מכיר את לשון החוק? שים לב שמעולם לא בוצע ביקור בית, ואני לא זוכר שום התרעת תשלום עד לעיקול...
יש לי ידיעה שלמישהו פנסיונר שהוא פטור בכלל לא מגיעות הודעות תשלום ( זה לרוב המקרים ) אין להסתמך אם לא הגיעה התרעה כי הרבה מכתבים לא מגיעים היום ליעדם ( לדוגמא בשנת 2014 בכלל לא קיבלתי הודעת תשלום אגרה וניגשתי לבד למשרדים כדי לשלם ) הגבייה היא אגרסיבית לכן צריך לעשות חישוב מה משתלם לכם יותר ( לשלם או לערב עו"ד , כדאי לעשות את זה מהר ולהיוועץ בעו"ד ) יש גם אפשרות לשלם ולבדוק את מצבך בקישור הבא: http://ecom.gov.il/Voucher/inputpage.aspx?vid=374 יש לטפל בזה מהר כי למרות שהחברה בפירוק הגבייה ממשיכה חג שמח
Ziv אתה מגיב לכל שאלה פה , ותמיד עם אותה עצה. תשלמו תשלמו למה להסתבך. זה מרגיש קצת מטעם מישהו שאחראי על הגבייה. אנשים מחפשים סיוע אמיתי ואתה מעודד את האינטרס שלך . בבקשה די.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים