דרישת תשלום
שלום, אני נשוי וגר עם אמא שלי באותו בית. התחתנתי וקניתי טלויזיה ב- 2010 לחדר שלי עם אישתי. בשנה שעברה קיבלתי דרישת תשלום עבור 2011, שלחתי להם פקס שאני גר עם ההורים. הם ענו לי שאני גר ביחידת דיור נפרדת וזה לא נכון (יחידת הדיור מעל ההורים משמת כמשרד). התעלמתי והנחתי שיבואו לבדוק ולראות את מה שקורה בפועל והעניין נשכח. קיבלתי השבוע דרישה לתשלום לשנת 2011 + 2012 במכתב של רשות השידור ובוא צויין שהועבר לטיפול משרד עורכי דין וצויין שם את פרטי המשרד. התקשרתי למשרד ואז אמרו לי שמישהו היה אצלי ושאני גר מעל ההורים, אישתי פתחה את הדלת ואמרה שיש לנו טלויזיה אך הם לא ראו אותה. אין שום אסמכתאף חתימות או שמות. בדקתי עם אישתי אם היא נתקלה במישהו בתאריך ההוא והיא לא היתה בכלל בעיר. וזה סתם המצאה של משרד עורכי הדין. ייתכן שהיו אצל מישהו אחר וחשבו שזה אני.... לא ברור מה היה שם אך אצלי בטוח לא היו. מעל בית הוריי בניתי דירה שבנתיים משמשת משרד ואני מתכוון לעבור לגור שם בשבועות הקרובים. את הטלויזיה אני מתכוון להעביר לדירה החדשה. לחכות לתחילת השנה ולפנות לרשות השידור כדי להתחיל לשלם עבור 2013 והלאה? חשוב לי לציין שאני מפרנס את אמא שלי ומשלם גם את האגרה של ההורים מכיוון שאבא שלי נכה ומאושפז במוסד סיעודי כ-7 שנים ואגרת הטלויזיה משולמת בהוראת קבע מחשבון הבנק של אמי. ההורים שלי בכלל אמורים לשלם כשאבא שלי סיעודי ואמא אינה עובדת עקב מחלות?!!! מה עלי לעשות לגבי ולגבי ההורים?
לגבי התשלום של ההורים, תסתכל באתר רשות השידור, יש הנחה או פטור לנכים.
אל תוותר להם... הם יגידו לך שיש להם הקלטה ושהם ראו ואמרו להם וימציאו מליון שקרים כדי להפחיד אתכם... כל עוד אין להם הוכחה שאתה גם במקום נפרד שיקפצו... תנסה לדבר איתם למרות שהם סתומים... אבל תנסה... בכל אופן גם אחרי שאתם עוברים למעלה אם הכתובת היא אותה הכתובת אתם לא צריכים לשלם פעמיים.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים