קבלת מכתב "התראה בטרם הגשה לביצוע של תביעה על סכום קצוב לפי הוראות סעיף 81א' "
שלום, קיבלנו היום , אישתי ואני, כל אחד לחוד מכתב רשום דומה במסירה אישית, מע"ד פרנקל כדרישת תשלום חוב של קרן+קנסות ופיגורים+שכ"ט הנובע מאי תשלום אגרה בגין שנים 2006 א+ב ועד 2012 א+ב וזה לפני "פניית המבקש להגיש כתב תביעה להוצ"פ". זו פעם ראשונה שקיבלנו פנייה לדרישת תשלום חוב כלשהי (לא בדואר/רשום/מסירה אישית). לפני כחודש התקשר אלי לנייד אדם שהציג עצמו מרשות השידור ושאל אותי האם יש לנו מכשיר והאם היינו מחוברים לכבלים. אמרתי לו שהיה לנו מכשיר טלויזיה למיטב זכרוני בשנים 2007-2008 ואחרי שהתקלקל לא רכשנו נוסף.מאז אנחנו לא מחזיקים מכשיר פעיל המחובר לכבלים. הוא טען שיבדוק ויחזור אלי דבר שכמובן לא עשה. כאמור המכתב הרשום הנ"ל, היה הפעם הראשונה שאיי פעם קיבלתי פניה בעניין חוב כלשהו. מה לעשות? האם זה חוקי בכלל לפנות בפעם הראשונה במכתב כזה ללא מכתב רשום/שיחת טלפון קודמת? אשמח לעצתך , טרם תגובתי לע"ד בעניין. תודה רבה.
דודי ערב טוב. לשאלתך הנוספת. המצב האידאלי עבורך הוא להגיע איתם להסדר. לצורך כך אתה יכול להיעזר בעו״ד לצורך מזעור הנזק, ואתה מוזמן לפנות אלי לצורך כך ו/או לנסות לעשות כן בכוחות עצמך.
בהתאם לחוק היה עליכם להודיע על כל שינוי לרשות השידור בכתב. אין להם חובת שליחת דרישה. שלח תשובה מנומקת לעורך הדין בדאר רשום ושמור העתק המכתב ואישור המשלוח.
נילי ,תודה על תשובתך המהירה. האם מכתבי לע"ד צריך לכלול את העובדות שהיה מכשיר בשרותי בשנים 2007-2008 ומאז לא קיים ובגין זה אני מעוניין לשלם את החוב? איך להוכיח להם שאין לי מכשיר מאז? מה לגבי העובדה שלא קיבלתי שום פניה קודמת ועכשיו דורשים קנסות+פגורים שאין ברצוני לשלם וכו' ומנגד לא ידעתי שאני צריך לשלם ולא קיבלתי כל פניה מהם בנושא?אני מבין שלא ידעתי את החוק, אך כרגע מה הכי נכון כדי למזער נזק? אני מודה על סבלנותך,
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים