ביקור בית
קיבלתי דרישת תשלום אגרה מעו"ד מטעם רשות השידור, המתבססת על בדיקה שנערכה במשרד עורכי הדין. אין לי מושג איך הם בדקו, אבל כך או כך, אין לי טלויזיה, ויותר מזה, הכתובת הרשומה להם היא כתובת לא רלוונטית (גרתי שם לפני שנים). איך הם יעשו ביקור בית אם אין להם הכתובת הנכונה? לאן זה יכול להתפתח? חבר שלי גר בכתובת הישנה, וגם לו אין טלויזיה. האם הם יטרחו לזהות אותו או שרק יציצו מהחלון לראות האם ישנה טלויזיה בסלון?
אסור להם להיכנס לביתו של לקוח ללא הסכמתו. אין להם שום דרך לבדוק מה יש לך בביתך. כל כניסה שלהם לביתך ללא הסכמתך, זוהי עבירה פלילית קשה, ועל כן לא יעזו לעשות זאת. אף שופט במדינת ישראל לא יוציא להם צו חיפוש, מכיון שלא מדובר על עבירה פלילית. הגבייה מתבססת רק על הפחדתו של הציבור. אין מעשית שום אפשרות לגבות את האגרה, אם לא הצהרתם שיש לכם טלויזיה. נטל ההוכחה חל עליהם. הכלים שלהם להוכיח זאת שואפים לאפס, עד כמעט לא קיימים. אל תהיו פראיירים!! אל תתנו לעורכי דין סוג ז', שמייצגים את רשעות הציבור לעשות עליכם בוחטה כסף.
מה קורה כאשר סירבת להכניס אותם הביתה, ומקבל מכתב כולל קנסות או מהוצאה לפועל? להמתין למשפט?
האם הודעת לרשות השידור על כך מראש? יש לכתוב מכתב בדאר רשום לרשות השידור ולטעון טענותייך. כנ"ל גם לגבי החבר. כשהם באים הם דופקים בדלת ומבקשים להכנס.
תכתוב להם אי מייל. מכתב רשום- תצטרך לשמור על הפתקית הקטנה במשך 7 שנים. לא כדאי. אם הוציאו לך כבר תיק הוצאה לפועל- תסתכל על דף רשות השידור בתיק עצמו . בתחתית הדף- יש היסטוריה של אכיפה. תראה איך נראית האכיפה. שינויי כתובת- זו האחריות שלך, והם יפילו זאת עליך.... אלא אם כן, חברך קיבל ואתה יודע על קיומה, אז אין בעיה , בקיצור- תכתוב רק אימיילים. ותסתכל על האותיות הקטנות
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים