נא עזרתכם - אני פשוט מיואשת
היי, לפני שבועיים קיבלתי מכתב ממשרד עורכי דין שאני חייבת לשלם ארגת טלוויזיה. היום כבר קיבלתי איום על הוצאה לפועל. העניין הוא שאנחנו גרים בדירה שכורה. בעל הדירה עבר לגור ביחידת דיור בצפון והשאיר לנו את כל הרהיטים (זה היה התנאי של החוזה). בין החפצים יש גם טלוויזיה שאנחנו אף פעם לא רואים. בעל הדירה כלל גם אותה בחוזה והמשיך לשלם עליה את אגרת הטלוויזיה. אנחנו היינו שקטים כי הוא שילם כל הזמן. כשהתקשרתי למשרד עורכי דין להסביר להם את זה, זה פשוט לא עניין אותם. הם אמרו שזה לא משנה ואני צריכה לשלם את האגרה. אבל האגרה כבר שולמה!!! ועכשיו הם גם הוסיפו הוצאות עו"ד וכו'. אני לא מבינה מה הולך כאן, האם אני צריכה לשלם אגרה כפולה על הטלוויזיה? בבקשה, עזרו לי, אני מפחדת מההוצאה לפועל וממש לא יודעת מה עלי לעשות. בתודה רבה מראש, רנה.
שלום לך. האם בחוזה השכירות בעל הדירה התחייב לשלם אגרת טלוויזיה? בנוסף אם הוא שילם, בקשי ממנו את האסמכתא לכך. כמה זמן אתם גרים שם? על כמה שנות חוב מדובר? בעיקרון אם הוא לא שילם, אז אתם חייבים בתשלום אגרה אגב אם קיבלת אזהרה מלשכת ההוצאה לפועל, זו תביעה ועלייך להייחס לכך ברצינות.
לא לשלם לעורך הדין דבר וחצי דבר. אין דבר כזה הוצאה לפועל ללא משפט. עורך הדין לא יכול לקחת לך אגורה ללא משפט. הוא לא יילך למשפט נגדך אף פעם, מכיון שאין לו שום קייס. השופט יגלגל אותו מכל המדרגות. ברגע שהטלויזיה שולמה ע"י בעל הבית, אז הכל מסודר. לטעמי את אפילו לא צריכה להסביר לעורך הדין דבר, שיישבור הוא את הראש בעצמו. הוא מנסה למעשה להפחיד אותך כדי לקחת ממך כסף ללא משפט, רק ע"י הפחדות. עורכי הדין הללו הם חבורת אפסים, המחפשים להתעלל באנשים בניגוד לחוק. אם בעל הבית משלם את הטלויזייה, אז תשמרי העתק של החשבון אצלך, וזהו. בקיצור אל תתרגשי ממנו. מדובר בבריון משפטי שמחפש לעשות כסף קל מעושק ולא ע"פ צדק. ושוב כל הנושא של הוצאה לפועל. הוא לא יכול ללכת להוצאה לפועל, ללא משפט. המקרה היחיד שניתן ללכת להוצאה לפועל ללא משפט, זה כאשר קיים צ'ק שחזר, ובעל הצק לא רוצה לשלם אותו. בכל שאר המקרים יש להגיע למשפט. אז לא לפחד. תירגעי. את בסדר גמור. ואל תתיחסי לבריון הזה. הוא נובח כמו כלב שוטה בלי שיניים.
עם כל הכבוד הראוי המסר שלך לוקה ושגוי
כל הכבוד על התגובה של העו"ד חיים כראל
היי מבין עניין, קודם כל תודה רבה לך על המייל המרגיע. לצערי, על פי חוק גם רשות השידור יכולים להוציא לפועל ללא משפט :(, אני לא מבינה מה קורה במדינה הזאת...
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים