לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סיון שוסטרמן

בירור תגבי תשלום אגרה רטרואקטיבי

שלום רב, לפני כחודש הגיח בדלתי נציג של רשות השידור. ראה שיש לי טלויזיה והחתים אותי על טופס. טענתי שהטלוייזיה לא שלי ולא עובדת. אני גרה בדירת שותפים. הגיע לי תשלום חוב על סך 4283 שח. בשיחה מול נציגות אותו משרד עורכי דין, התברר כי על פי חוק אם לא דיווחתי הם רשאים לחייב על פי חוק התיישנות 7 שנים אחרות. נציגה אחרת אמרה לי שהם יכולים להוכיח מתי קניתי את הטלויזיה - באמת?! הטלויזיה הזו ממש ישנה, וגם לא עובדת. אני גרה בדירת שותפים ולא גרתי בה לפני 7 שנים. כיצד אני יכולה לעמוד מולם במקרה זה?

עו״ד נילי שץ

שלום סיוון. כתבי להם מכתב בדאר רשום ( שמרי העתק המכתב ואתמאישור המשלוח אצלך). טעני במכתב מדוע אינך חייבת אגרה: כי מעולם לא הייתה לך טלוויזיה מאז שעזבת את בית ההורים/הסבתא , כי מעולם לאהרכשת טלוויזיה, כי במקום מגורייך אין לך טלוויזיה והיחידה שיש אינה שלך והיא ממילא שבורה ועל כן אינך חייבת. קחי בחשבון שהם יידרשו ממך פרטים על מקומות המגורים שלך בשבע שנים האחרונות. תוציאי ממשרד הפנים אישור כתובות שלך וכך תוכלי לעקוב אחר כל שינוי הכתובות שלך בשנים האחרונות ותהיי מוכנה ים תשובות לגבי כל מקום ומקום. אגב מאיזה משרד עורכי דין קיבלת את המכתב?

קרן

במקרה שלי, לא רק שאני מתגוררת בדירה פחות שנים מכפי שצוין בחוב הרטרואקטיבי, אלא שגם בתעודת הזהות שלי עדיין רשומה כתובת ההורים (אף על פי שחתמתי על טופס שאומר שאני מתגוררת בדירה). האם יש אפשרות לטעון לכל הפחות שאני מתגוררת בדירה השכורה שמצוינת בטופס רק השנה (אין דרך להוכיח אחרת) ולפחות לוותר על השנים שעברו והפיגורים?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור