לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורי

התחזות של אנשי רשות השידור או מי מטעמם

לאחרונה אנו עדים לקבלת טלפונים מוזרים (חסויים)לבית הוריי המבוגרים ולבית הוריי אשתי המבוגרים בנסיונות חוזרים לקבל את מספרי הפלפון שלי או של אשתי, תוך התחזות לנציגי רשות הדואר או לחברת שליחים בטענה שיש מכתב או חבילה חשובים שצריכים להגיע אליי, בבדיקה עם רשות הדואר מתוך דאגה גדולה נימסר כי אין חבילה מיועדת אליי. יומיים לאחר מיכן מתקשרים לפלפון האישי שלי שאגב חסויי בחסיון מתוקף עבודתי נציג של רשות השידור. רציתי לשאול האם ההתחזות שנעשתה ע"י הרשות או מי מטעמם מהווה עברה או דרך לגטימית ?

הילה

היום קיבלתי טלפון מרשות השידור ונכנסתי לאתר הזה. עכשיו יורד לי האסימון שהתקשרו אלי "מדואר ישראל" והשיגו את בן זוגי (שאינו ישראלי ודובר אנגלית בלבד) והוא נתן להם את הטלפון שלי. אמרתי לבן זוגי שאף אחד מהדואר לא יטרח להתקשר ולוודא כתובת, נפלנו בפח... כנראה שזו השיטה שלהם.

מוטי

אתמול יום רביעי בשעה אחת וחצי אחרי הצוהרים טלפון לביתי בת''א מס' טלפון לא מזוהה , ''שלום אני יעל עובדת רשות הדואר הגעתי למשפחת ''אלמוני'' יש לי חבילת דואר שהולכת וחוזרת ואני רוצה לדעת עם בכניסה שלכם יש דיירת ''פלוני '' והאם אני יכולה לקבל את הטלפון של ועד הבניין '' יש לציין שאימי קשישה והטלפון בבית מספרו חסוי, שאלתי את יעל מהיכן קיבלה את מס' הטלפון שלנו ''תשובתה היתה מצאתי ב144 אנשים בזק'' , הקשתי את שם המשפחה ומצאתי את מס' הטלפון שהוא אינו חסוי'' ערכתי בדיקה דרך גוגל ל144 אנשים בזק ,והתוצאה היתה שהמס' טלפון חסוי , פניתי באופן אישי למנהל סניף רשות הדואר במקום שלנו ובדקתי איתו אם בצוות העובדים שלו יש בחורה בשם יעל שמתקשרת לגבי מסירת דבר דואר רשום שחוזר -- תשובתו ''אין בסניף בחורה בשם יעל !'' פניתי לביטחון רשות הדואר ומסרתי את המידע שלי וגם את רישומי האתר הזה -- לטל' 076-8875611 -- במידה ויש כאן תרגיל עוקץ כלשהו , כמו כן פניתי לביטחון בזק עם התיאור שנמסר כאן !

שיר

גם לי זה קרה התקשרו אלי הביתה שיש לי חבילה שלא מגיעה כבר פעמים וצרכים את הפלפון האישי שלי כדי שהשליח יתאם איתי. אמרתי שלא יכול להיות כי שליחי הדואר מכירים אותי ואז פתאום הם הפכו לחברה פרטית שאלתי מה שם החברה? ענו לי חברת שליחים תל אביב(אין דבר כזה)בנוסף אימה עלי שפעם הבאה שהשליח לא ישיג אותי אצטרך לשלם תשלום גובינאבקיצור לבחורה שהתקשרה לא היו תשובות והבנתי בסיום השיחה שהיא מתחזה. באותו השבוע התקשר אלי מחסוי אלחנן מרשות השידור וטען שיש לי טלוזיה ואינני משלם אגרה הסברתי לו שאני גר עם ההורים שמשלמים אגרה ולא היתה לי מועלם טלוזיה.שאלתי אותו אייך הוא הגיע אלי מאיפה הנתונים האלה ולא היו לו תשובות לכך.בסןף הוא אמר שיעדכן את הנתונים.

שמעון

רבותיי, הפתרון הוא להגיש תלונה במשטרה על נסיון סחיטה בטלפון כספי. מי אמר לכם שמדובר בכלל ברשות השידור? אולי מדובר בקבוצת נוכלים שמתחזה לרשות השידור? ללכת למשטרה להתלונן! לא להתעצל!! יש לנו כוח!

אלמוני

לי עשו בדיוק אותו דבר.

עוד אחד שאכל אותה

קרה לי בול אותו דבר, אחד לאחד. מה עושים? האם אפשר להגיש תביעה במשטרה על התחזות?

נוסף שאכל אותה

גם לי קרה בדיוק אותו הדבר ! התקשרה גברת מדואר שליחים וגם היא איימה עליי שאם לא אקבל את השליח אשלם גוביינא . טענו שהם מדואר שליחים ושהם עובדים עבור רשות האכיפה והגבייה - לא היה ולא נברא. נתנה את הכתובת שיש לי בת.ז , אני מקבל לשם דואר , הסברתי שאני גר עם אבי והוא משלם את האגרה מדי שנה בהו"ק אבל הם מתנכלים ומחפשים . רשות השידור או נוכלים ? לכו תדעו .

נוסף שאכל אותה

גם לי קרה בדיוק אותו הדבר ! התקשרה גברת מדואר שליחים וגם היא איימה עליי שאם לא אקבל את השליח אשלם גוביינא . טענו שהם מדואר שליחים ושהם עובדים עבור רשות האכיפה והגבייה - לא היה ולא נברא. נתנה את הכתובת שיש לי בת.ז , אני מקבל לשם דואר , הסברתי שאני גר עם אבי והוא משלם את האגרה מדי שנה בהו"ק אבל הם מתנכלים ומחפשים . רשות השידור או נוכלים ? לכו תדעו .

עוד אחד שאכל אותה

קרה לי בול אותו דבר, אחד לאחד. מה עושים? האם אפשר להגיש תביעה במשטרה על התחזות?

ניר

יש לבדוק זאת אולי דרך כלבוטק או אמנון לוי. לא הצלחתי לאתר את המספר שלהם. מס' הטלפון של חמי חסוי . התקשרו אליוכדי לחפש אותנו. לטענתו, מס' הטלפון שלו נמצא רק במאגר של חברת האשראי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור