תשלום אגרת שידור וחיוב בשכ"ט למשרד עו"ד
שלום, אני גר בדירה שכורה החל מתחילת שנת 2012 משום שהשוכרת מממנת עבורי את את מרבית החשבונות (ובין היתר גם כבלים) , ולכן (וכנראה שלא בצדק) לא עלה בתודעתי בכלל לשלם אגרת שידור. לפני כחודש התקשר אליי אדם שהזהה מרשות השידור ושאל אם יש מקלט בביתי אמרתי שכן ומסרתי את הפרטים שרשמתי למעלה.הצהרתי בפניו שאיני יודע אם עליי לשלם או לא, והוא מצידו לא סיפק לי תשובה אלא אמר שהוא רק רושם את הפרטים ויעביר אותם הלאה. ביום שישי האחרון קיבלתי מכתב לתשלום של האגרה , הסקתי שאכן עליי לשלם אותה. אישתי יצרה קשר אתמול (ראשון) ובקשה לשלם את החוב, וענו לה שנפתח מולנו מול משרד עו"ד וכעת עלינו לשלם גם את שכר הטרחה (שעולה מאות שקלים). בדיעבד נודע שהאדם עימו שוחחתי בטלפון והציג עצמו כאדם מרשות השידור הינו למעשה העו"ד שפתח מולי את התיק ללא ידיעתי. אודה לך אם תוכל לענות לי על מספר שאלות: 1. מדובר בחוב על תקופה קצרה יחסית של כמעט שנה. מעולם לפני התקרית הזו לא קיבלתי חיוב על חוב שיש לי כלפי רשות השידור או על אזהרה שהם עתידים למסור את התיק לעו"ד אם לא אשלם. האם זה חוקי מצידם לנקוט מולי בצעד ולדרוש ממני לשלם את שכר הטרחה?, האם אין להם חובה כל שהיא להזהיר אותי או לפחות ליידע אותי בדיעבד על כך? 2. למיטב ידיעתי, לעו"ד (שהתחזה לנציג מטעם הרשות) עימו שוחחתי אין מידע על כתובתי. ולכן אני מסיק מכך שרשות השידור כלל לא יודעת היכן אני וגר ואם בכלל יש ברשותי מקלט או לא, ו מסרה לעו"ד פרטים עליי בתקווה שאולי ימצאו לי חוב. האם זה חוקי מבחינתם להעביר את הטיפול מולי עוד לפני שידעו בכלל אם יש לי חוב? תודה רבה, דקל
שלם את האגרה באמצעות אתר האינטרנט בנסיבות העניין לדעתי אינך מחוייב לשלם שכ"ט
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים