לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
זהר

האם אפשר לבטל את הקנסות

שלום, קניתי טלויזיה בשנת 2008, והיום פעם ראשונה שאני מקבל משהו מרשות השידור, וזה חוב על כל השנים מאז יחד עם קנסות. הקריטריון של החוק די מטומטם אבל ברור לי שבזה לא תוכלי לעזור לי. אבל כיוון שזו פעם ראשונה שהם פונים אלי, זה לא חוסר תום לב להכניס לי קנסות? אני חשבתי שכיוון שאני הייתי מחובר להוט (ובשנתיים האחרונות הטלויזיה מעלה אבק כי ניתקתי הוט ולא צופה בטלויזיה). האם אפשר להשתחרר מהקנסות בטענה של חוסר תום לב של המדינה - שיטת מצליח שלה? משרד עוה"ד הוא (אני רואה שזה מעניין אותך בתגובות): דר' ח'ליל ח'ירי, כרמיאל. תודה, זהר

עו״ד נילי שץ

לעניין חוסר תום הלב, יש בעיה בחוק רשות השידור!!!! החוק מגבה את העובדה שלא חלה חובה לשלוח דרישה..... אלא האזרח חייב לשלם. ברגע שיש לך טלוויזיה, אתה מחוייב לשלם!!! אם אתה נפטר ממנה עליך לדווח על עך ולבקש פטור בדאר רשום כמובן...

זהר

כשאת מתכוונת ל"הפרשים" האם את מתכוונת לקנס הפיגורים? כי אצלי בשובר יש עמוד של "חוב באגרה" ועמודה של "קנס פיגורים" והסכום לתשלום שמופיע הוא הסכום של שתי העמודות האלו לאורך כל השנים. מישהו ניסה להתמודד עם זה בבג"ץ אגב? תודה, זהר

זהר

בנוסף, אם אני הולך להעביר את מכשיר הטלויזיה להוריי כדי להפסיק לשלם על פי חוק (גם ככה היא מנותקת) למי אני מודיע? מה הפרוצדורה, כי אני לא רואה שיש להם טופס לכך. תודה רבה! כל הכבוד על תרומתך לאזרח החלש.

עו״ד נילי שץ

הי זהר! הטריק שאני מציעה הוא לשלם את הקרן באתר האינטרנט או ישירות למשרד עוה״ד, הם לא יתבעו את ההפרשים או את שכר הטרחה לטעמי. לגבי המשרדים שאני שואלת, אכן יש כמה משרדים שאני יכולה לעזור לאנשים בשל היכרות עמם.... בהצלחה ואשמח שתדווח מה עשית....

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור