דרישה לתשלום חוב באגרת טלוויזיה
שלום רב, לפני כשבוע קיבלתי שיחה ממס׳ טלפון חסוי בו נישאלתי ממתי אני מחזיקה בראשותי טלוויזיה , כששאלתי מהיכן מדברים אמרו לי שמדובר בסקר , אמרתי שאני בעבודה ואין לי זמן, הנציג אמר שזה ייקח ממש דקה ושוב שאל ממתי אני מחזיקה טלוויזיה, אמרתי שאני לא זוכרת במדויק, ואז על מנת לקבל תשובה הוא פשוט הכניס לי את התשובה לפה ואמר , משהו כמו 5 שנים ? אמרתי כן, כדי לסיים את השיחה. כעת קיבלתי מראשות השידור דרישה לתשלום חוב עבור 6 השנים האחרונות בסך כ 3300 ש״ח שזה כולל כמובן קנסות פיגורים. מס׳ שאלות : 1) האם מותר להם להוציא ממני מידע במרמה ? 2) אם גרתי בעבר עם שותפים ואינני יודעת אם הם שילמו האגרה, האם יכולים לחייב אותי עבור אותה התקופה? 3) אם גרתי בדירה שלא רשומה על שמי, לא שילמתי שכירות , ומקלט הטלוויזיה לא היה על שמי, אבל כן שילמתי עבור כבלים, האם אני מחוייבת בתשלום האגרה ? 4) לא ידעתי שאני מחוייבת בתשלום האגרה מאחר ואני רווקה וחשבתי שרק זוגות נשואים מחוייבים באגרה. מעולם לא קיבלתי דרישה לתשלום. האם אני עדיין מחוייבת בתשלום ריבית הפיגורים? האם יש דרך לשלם רק את הקרן ללא ריבית הפיגורים ? תודה מראש, מירית
השאלה ארוכה מאוד ואשתדל לענות לך בקצרה כל אזרח מחוייב התשלום אגרה אם אינך צריכה לשלם כי גרת עם ההורים או שותפים, עליך להוכיח היכן גרת ומי שילם המידע שהוצא ממך טלפונית אינו בסיס להצלחה של הרשות וניתן להסביר זאת כפי שהסברת לי
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים