אטיאס שאול משרד עו"ד
- השבעה 8, בית שמש
- דיני עבודה, משפט מסחרי, מקרקעין ונדל"ן, פלילי, דיני משפחה וגירושין
- עברית
משרדנו שם לו למטרה למקסם את זכויות לקוחותינו בכל תחום בו אנו מייצגים אותם, והם זוכים ליחס אישי. אמיננותנו , ואיכות השרות שלנו הם נר לרגלנו בכל תחומי עיסוק המשרד. למשרדנו מומחיות וניסיון רב , בנושאי מקרקעין, פינוי בינוי , תמ"א 38 , מושבים , תחומי מסחר אזרחי ועוד. אתם מוזמנים לקרוא באתר זה , למצוא את תחום העניין , ולהתקשר על פי הפרטים .
עורכי דין? הצטרפו עכשיו!
אודות המשרד
משרדנו שם לו למטרה למקסם את זכויות לקוחותינו בכל תחום בו אנו מייצגים אותם, והם זוכים ליחס אישי. אמיננותנו , ואיכות השרות שלנו הם נר לרגלנו בכל תחומי עיסוק המשרד. למשרדנו מומחיות וניסיון רב , בנושאי מקרקעין, פינוי בינוי , תמ"א 38 , מושבים , תחומי מסחר אזרחי ועוד. אתם מוזמנים לקרוא באתר זה , למצוא את תחום העניין , ולהתקשר על פי הפרטים .
- עברית
יצירת קשר
תחומי עיסוק
- דיני עבודה
- משפט מסחרי
- מקרקעין ונדל"ן
- פלילי
- דיני משפחה וגירושין
- פינוי בינוי / בינוי פינוי
- חוזי שכירות
- רכישת דירה יד שניה
- תמ"א 38
- מחיקת רישום פלילי
- חקירה ומעצר
- ירושות וצוואות
כתבות מאת אטיאס שאול משרד עו"ד
פינוי בינוי: טיפים למקסום זכויות הדייר
נקיטת מספר אמצעים פשוטים מאפשרת לדיירים בפרויקטים של פינוי בינוי למקסם את זכויותיהם ורווחיהם, מעבר למינימום שהחוק מכתיב
שאלות מפורומים
ערבות הדדית לחולה סיעודי
הסוגיה מאוד רגישה . אדם במצב סיעודי ועוד משלם על עצמו נדרש לשלם דמי ערבות הדדית. צריך לקרוא היטב את התקנון ולבחון כיצד אפשר לסייע לו . אני מוכן לסייע שילחו לי את התקנון
תשלום ערבות הדדית לאדם סיעודי
חבר קיבוץ נמצא במוסד סיעודי ,האם הוא צריך להמשיך לשלם ערבות הדדית ,במאמר מוסגר הוא משלם מכספו על השהייה במוסד
היוון מגרש ריק שאין בו בית
יש לי מגרש משק עזר במושב שעומד שנים רבות ריק. אני רוצה עכשיו להוון אותו ולמכור אותו. שכנים אמרו לי שאין אפשרות להוון מגרש שאין בו בית. האם נכון הדבר?
הקצאה קרקע בפטור ממכרז- הרחבה
שלום, בשנת 2017 השתתפתי יחד עם אישתי בהגרלה על זכות לקנית שטח למגורים במחיר מוזל מתוקף היותי בן מקום בעיר הולדתי וזכיתי (כלומר ללא מכרז). ב2019 מכרתי את השטח ואף שילמתי קנס למנהל בגובה ההנחה שקיבלתי מתוקף היותי בן מקום מאחר והחלטנו שנרצה לגור במושב הולדתה ולא בעיר הולדתי. בעוד מספר חודשים תתקיים מכירת שטחים בהרחבה לבנים/ות ממשיכים של בעלי משקים במושב של ההורים של אישתי ושאלתי היא כזאת- האם מתוקף זה שבעבר קניתי שטח ללא מכרז אלא בהגרלה לבני מקום מונעת ממני אפשרות לקנות עכשיו את השטח במושב ללא מכרז או שהעובדה שמכרתי את השטח הקודם שקיבלתי בהגרלה ללא מכרז גורמת לכך שאין מניעה מבחינת המנהל? קצת מבלבל הוראות החוק בנוגע להקצאת קרקע ללא מכרז. ראיתי שאצל המגזר הבדואי וכמו כן אצל נכים אם ניצלת את הזכות היא לא קיימת יותר ללא קשר לכך שמכרת או לא, אך בנוגע לבני מקום לא מצויינת ההגבלה אלא שמה שקובע זה האם יש לך נכון ליום ההקצאה זכויות בשטח אחר או נחלה וכו שנקנה או התקבל בהקצאת קרקע ללא מכרז. ראיתי שבהוראה 1494 אכן ישנו סעיף (3) האוסר על קבלה פעמיים של מגרש בהקצאה בפטור ממכרז אך ישנה החלטה שמבטלת את ההוראה, מספרה 1503 ושם בסעיף 2 רושמים שסעיף 3 בהוראה 1494 בוטל. בהמשך גם הוראה זו בוטלה עי אחרות ובהם לא ראיתי את ההגבלה..מנסה להבין האם אני בבעיה ואשמח לעזרה. תודה.
נלקחו מהנחלה שלי 300 מטר בערמה
אני בעל נחלה במושב. השכן שלי הוא בעל מגרש מקצועי. במקצועו הוא היה מודד. לפני שנים רבות הוא חילק את המגרש שלו ל-3 חלקים והיו חסרים לו 300 מטר למגרש השלישי. הוא ערך מפה כשהוא לוקח 300 מטר מהנחלה שלנו וצירף אותם למגרש שלו. רק אחרי שנים רבות נודע לי על המעשה שעשה. עכשיו אומרים ברמ"י שלא ניתן להחזיר את הגבול לקדמותו. האם נכון הדבר ששטח שנלקח שלא כדין לא יוחזר לבעליו. יש לציין שהמודד נפטר לפני שנים רבות ויורשיו מסכימים להחזיר את מה שנלקח.
מכירת נחלה על ידי כונס נכסים
בית משפט מינה כונס נכסים למכירת נחלה עקב אי עמידה בתשלום חובות ועיקול של הבנקים. האם אני רשאי במקביל לחתום הסכם עם מתווך למכירת הנחלה לכל המרבה במחיר ולשלם את החובות?
האם יש פג תוקף להסכם תיווך או התישנות
בשנת 2015 חתמתי על הסכם תיווך לעסקת מקרקעין, לאחר חתימת ההסכם, לא עשה המתווך כל דבר לקדם את העסקה, ולא המציא לעו"ד המייצג (הנאמן) כל מסמך ו/או חוזה חתום ע"י הדיירים , לאחר מאמצים רבים הצלחנו למכור את העסקה כעבור כ 9 שנים , ועכשיו באה הדרישה של המתווך לשלם לו את שכרו , האם אוכל לטעון להתיישנותההסכם בנוסף לכך שלא היה הגורם הפעיל להבאת העסקה לסיומה
איזה ענפים בקיבוץ באחריות ועד ההנהלה ואילו באחריות ועעד ההנהלה הכלכלית?
שלום רב, בקיבוץ השיתופי בו אני גר ישנו ענף נגריה שמיום הקמתו נתן את המרבית המוחלטת של השירות שלו לענפי וחברי הקהילה. האחוזים בהם עשה הענף עבודות חוץ (יצרני למען רווח) נעו סביב 5-10% בשנה מסך התקציב של הענף. פעם בכ- 5 שנים היתה מנסה הנגריה לעשות יותר עבודות רווח החוצה וגם אז אחוזי העבודה לרווח החוצה היו עומדים על 30% בשנה מסך התקציב של הענף. בימים אלה כאשר הקיבוץ מתחיל את תהליך בחינת אורחות החיים שלו וסף הנפיצות והמחטפים בו גבוה, עובדי ענף הנגריה שבמחשבות והרצונות שלהם כבר הקיבוץ עבר למתחדש ואם אפשר היה לדלג על כל התהליך המורכב שהקהילה עוברת, הם היו עושים זאת בחדווה, והחליטו שהם לא מעונינים יותר בקהילה שבעצם מימנה את הפעילות שלהם לאורך השנים והחליטו שהם רוצים לעבור להיות נגריה עסקית שמרוויחה כסף מבחוץ וזונחת את הקהילה כמעט לחלוטין. שאלתי היא כזו: האם בסמכות ועד ההנהלה הכלכלית של הקיבוץ להחליט על דעת עצמו ללא מעבר דרך אישור האסיפה הכללית ולאשר לענף הנגריה להתנתק מהשירות פנימה לקהילה ולעבור להיות נגריה יצרנית עסקית? או מכיוון שהענף היה תחת ההגדרה של ענף שירות של הקהילה לאורך השנים, האסיפה הכללית היא זו שצריכה לאשר לנגריה להפסיק את פעולתה פנימה ורק לאחר אישור האסיפה הכללית יכול יהיה ענף הנגריה לעבור להיות תחת אחריות ועד ההנהלה הכלכלית כשאר הענפים היצרניים עסקיים? במקרה המוצג מדובר אמנם בענף קטן אך שנוגע ללבבות האנשים בקהילה שעקף את מנדט האסיפה הכללית ופנה ישירות לועד ההנהלה הכלכלית במן מהלך שהשאיר תחושה של מחטף אצל הרבה חברים. הדאגה היא מה יקרה אם בעקבות תקדים שכזה בו ענף של הקהילה מדלג מעל האסיפה הכללית ישר לקבלת אישור מועד ההנהלה הכלכלית, ענפים קהילתיים יותר מרכזיים בקהילה יאמצו את אותו הנוהג ויתעלמו ממנדט הקהילה בהחלטות לגביהם? לדוגמה: מחר המטבח יעקוף את הקהילה ויקבל את אישור ועד ההנהלה הכלכלית להפסיק להכין אוכל לקיבוץ ולעבור לייצר קייטרינג בלבד החוצה מהקיבוץ למען יצרנות עסקית? אותו דבר לגבי הגיל הרך, המוסך, הנוי, המכבסה, שאר ענפי הקהילה ואפילו רצונותיהם של אנשים פרטיים. הרי אם אושר מהלך שכזה לענף מסויים למה שכל השאר לא ירכבו גם על מהלך עוקף האסיפה הכללית שכזה וינצלו את ה"שחיתות" המקלה שועד ההנהלה הכלכלית מאפשר מתוך אג'נדה לא קהילתית שהוא מוביל שרואה רק יצרנות לנגד עיניו ומפרק במהלכיו את הקהילה שנשארת ללא מנדט מאחורה? או כמו שאמרתי לרכז המשק החיצוני שהקיבוץ מעסיק: "את הכסף על הנייר אולי תצליח להביא בסוף ותוכל לנפנף בו בקורות חייך להמשך הקריירה שלך, אבל את הקהילה שאתה משאיר מפורקת מאחוריו בעקבות מהלכים שכאלה, לא תהיה כאן כדי לשקם." אשמח לתשובתכם, האם המהלך שועד ההנהלה הכלכלית עושה הוא חוקי?
ערעור של חבר על החלטת האסיפה הכללית
האם זכאי חבר קיבוץ לערער על החלטה של האסיפה הכללית ואם כן באיזה תנאים
קבלה למושב חקלאי / קהילתי
מי אמור לקבל על פי חוק את האנשים למושב במידה והלכתי לנחלה חקלאית אלו יהיו מי וועדת האגשח שיקבעו או וועדת קבלה במועצה ?
האם תביעת לשון הרע כנגד חבר קיבוץ שהיה נושא משרה ניתנת לפרשנות של תביעה כנגד האגודה
תבעתי חבר קיבוץ תביעת לשון הרע, חבר הקיבוץ בתקופה הנדונה היה מנהל הקהילה. התביעה נוגעת לסיפור שקרי שהמציא עלי וסיפר בפורום ההנהלה, התביעה הינה אישית, כלומר שמו מופיע כנתבע, ולא האגודה. להבנתי תביעת לשון הרע היא פעולה שעושה אדם במו פיו בלבד, ולא ארגון. בקשתי למועמדות לוועדת ביקורת בקיבוץ נדחתה לאור סעיף בתקנון הקבוע שראוי רק "מי שאין מתנהל בינו ובין האגודה הליך משפטי...". בעקבות פניתי חזרה בה ההנהלה מאי כשרות, אך ממשיכה לטעון כי קיימת אפשרות לפרש את תביעתי, כתביעה נגד האגודה. האם נכון הדבר?
שלום רב. שאלה בנוגע למשך הזמן המותר לעכב תשלום שומת דמי רכישה לאחר שנשלחה סוף סוף
מהמנהל, , ועד לתשלום לפי חוק. (זמן מקסימלי לפי חוק ושאחריו המנהל ינקוט בצעדי אכיפה) מדובר על מצב בו יש קשיים לקונה נחלה בעסקת נטו ( שהוא משלם את כל המיסים לרבות דמי הרכישה מהמנהל ) ( אנחנו המוכרים אך עדיין יש כספי תמורה בנאמנות שלא משתחררים כנגד החזרי מס שבח אופציונליים) רציתי לציין בלי קשר שחיכינו 3 שנים מתאריך החוזה עד שהמנהל חישב דרישת תשלום דמי רכישה.
הסכם תיווך, בלעדיות של מתווך
שלום רב. לפני כ13 חודשים הוחתמנו על חוזה תיווך לפני קניית דירה. לאחרונה המשפחה פירסמה את הדירה ללא תיווך . האם החוזה שנחתם בעבר בתוקף? ועד מתי? ואם יש אפשרות לעשות משא ומתן מול המשפחה ישירות ללא מתווך? תודה
מכסת ביצים למכירה בעקבות מות אימי ז"ל
במושב במטה יהודה ירשנו מכסת ביצים שאנחנו מבקשים לדעת מה העלות של מכסה זו למכירה? המטרה לקבל עליה את מלוא התמורה בכסף. תודה חיה
רישום ירושה ברשם המקרקעין
שלום.מה תפקיד רשם המקרקעין בירושת נחלה במושב ?באישור זכויות ממינהל מקרקעי ישראל,רשום שהרישום ברשם המקרקעין גובר על הרישום במינהל.תודה.
משמעות חברות בקיבוץ מתחדש
אני יורש וזכאי לשיוך דירה בקיבוץ, יש לי גם דירה ועבודה בעיר מרוחקת, אני מועניין להתקבל כחבר קיבוץ ולקבל את הדירה אבל לא למכור אותה, אני מעוניין לגור בה לסירוגין. האם זה אפשרי ומה הן המשמעויות בכרוכות בכך?
פריצת דרך על שטח ציבורי פתוח
שלום, ליד ביתי הקיבוץ פרץ דרך על שצ"פ על מנת לאפשר לחברת קיבוץ להחנות את רכבה ליד ביתה, אחרי ששיפוץ תשתיות נרחב בשכונה שלה ביטל לה את האפשרות הזו. האם זה חוקי והאם יש באפשרותי להתנגד?
רכישת מבנים נטושים בית דגן על ידי ברק דניאלי
אזרח איטלקי עם שם ישראלי גם ברק דניאלי רכש לאחרונה מבנים נטושים בבית דגן וביהוד האם לא היה צריך להיות מכרז על זה שגם עוד אנשים ידעו ? ברק דניאלי נכח לאחרונה ביהוד ובבית דגן עשה הרבה סיורים , צילומים הגיע עם מפות ואז פתאום מגלים שהמבנים הללו נרכשו על ידיו האם ניתן להגיש עדיין בקשה לביטול ?
רצף בין דורי בנחלה במושב
שלום, האם רצף בין דורי של שלושה דורות (בעל הנחלה, בן ממשיך, נכד נשוי) בנחלה לא מהוונת עדיין מהווה תנאי הכרחי לקבלת היתר לבית שלישי מרמ"י? מה המקור המשפטי לדרישה זו? האם רמ"י מחויבת על פי חוק לאכוף את הדרישה הזאת או שיש לה את שיקול הדעת להתיר את בניית הבית השלישי, גם אם לא מתקיים רצף בין דורי של שלושה דורות? בתודה מראש.
זיכוי היורש בכספי העיזבון.
שלום רב לעו"ד המכובד. שאלה בנושא מכירת נחלת עזיבון של 2 היורשים : ביהמ"ש מינה כונס -נכסים למכירת הנחלה , לאחר שהנחלה נמכרה, נשלח מהכונס נכסים טופס חתימת הסכמה רמ"י, אל 2 היורשים. יורש אחד כבר חתם על טופס הסכמה,אך היורש השני מתעכב בחתימתו לאחר שנשלח אליו טופס לחתימה על הסכמה בו הוא מתבקש לחתום. השאלה היא: האם כאשר מועד החתימה שקבעו לו יסתיים ללא חתימתו,האם על פי יוכל לבקש עוד הארכה למועד חדש בכדי לחתום על הסכמה ? או האם עיכוב בחתימתו להסכמה זו -מעבר לתאריך שנקבע , ייחשב מבחינת החוק על וויתור על חלקו בנחלה? אודה לתשובתך . בברכה שרוני.
הצבת קראוון למגורים בנחלה
היי מבינה שהצבת קראוון מחייבת היתר. מבקשת לדעת מה נדרש ספציפית ומה העלויות המשוערות כי לא נדרשת בנייה של ממש. בנוסף אשמח לדעת אם זהו תהליך פשוט ומהיר יחסית בהשוואה להיתר בניה. מדובר בנחלה של 1.6 דונם בה אישור עקרוני להעמדת 3 מבני מגורים. יש בית אחד בנוי עם ממד וכל האישורים הנדרשים. האם הממד בבית מספיק גם להיתר לקראוון למגורים ללא תוספת ממד בנפרד. תודה
חוקיות אספה כללית בנושא מהותי
האספה הכללית התקיימה ובכול נושא בסוף הסעיף נרשם החלטה ומה הוחלט. בסעיף המדובר בנושא גגות סולאריים (כך נכתב) יו"ר הוועד העביר סקירה של כמה דקות, נציג החברה היזמת, גם כמה דקות רוב הנוכחים כבר הלכו, בסוף הסעיף נכתב 14 בעד 2 נמנעים לא נכתב בנוסח של החלטה כך וכך אין זכר להחלטה. השאלה אם יש לזה משמעות של החלטה חוקית?
חובה או המלצת הרשם לועדת ביקורת
שלום. בקיבוץ מעגן מיכאל ניסחו את תקנון ביקורת כך שרק מרכזי וועדות מחליטות אינם רשאים להיות חברים בועדה. בניגוד להנחיית הרשם שכל החברים בועדה אינם רשאים להיות גם בועדה נוספת. פניתי לאגף השיתופי בתלונה על כך. אך לטענתם הנחיות הרשם לועדת ביקורת זו המלצה לא מחייבת, וניתן באסיפה לעקוף את ההנחיות הללו. האם הנחיית הרשם היא רק המלצה? או שהיא מחייבת את האגודות השיתופיות לפעול על פי הנחיית הרשם?
פיצול דירת הורים לשתי דירות
התשובה לשאלה נעוצה בבדיקת מספר הדירות בנחלה , לכתוב בתקנת תוכנית המושב, בדרך כלל ניתן לבנות בשטח נחלה עד שלוש דירות בשני מבנים. לייעוץ נוסף לאחר בדיקה , אפשר לפנות בפרטי .
מרכז סבינייה החדש יזם בשם ברק דניאלי
ברצוני לשאול , יזם בשם ברק דניאלי קיבל בירושה מספר חנויות מהסבא שלו בסבינייה קרית ביאליק רובן קרקע הכיצד הוא הצליח לקבל מהקבלן 8 חנויות קרקע ועוד 3 משרדים קומה שנייה כאשר היו ברשות׳ו רק 4 חנויות מי יכול להסביר דבר כזה ? ירדנה
זכויות בניה בנחלה במושב הדר עם - רצף בין דורי
הזכויות בנחלה הן 400 מטר של שטח עיקרי כאשר הם מוקצים ל-3 יחידות שיכולים להיבנות ב-2 בתים, כאשר היחידה השלישית היא יחידת סמך של 55 מטר. כיום בנחלה בנוי 250 מטר ואנו מעוניינים לנצל את מלוא זכויות הבניה - לבנות בית שני בנחלה ולהצמיד אליו את היחידת סמך. האם יש חובה להראות רצף בין דורי גם לגבי היחידת סמך? (הכוונה אם גם הנכד של בעל הנחלה חייב להיות נשוי) לפי החלטה 1155 של רמ״י מצויין שלא
הסכם בר רשות הסוכנות היהודית
שלום.האם לאחר קבלת זכויות בירושהמהמינהל בנחלה, נדרש בעל הנחלה החדש לחתום על חוזה בר רשות עם הסוכנות.או שהאגודה עושה זאת?במסגרת העברת הזכויות העברתי לסוכנות את כל האישורים שדרשה.תודה
האם נחלה במושב נחשבת לחלק מהעיזבון לצורך הוצאת צו ירושה
שלום, הורי מושבניקים ואחי מונה לבן ממשיך ע"י הורי במסגרת ההסכם המשולש (עם המנהל, הסוכנות והאגודה). אבי נפטר ואמי נותרה במשק וכעת צריך להוציא לאבי צו ירושה. האם המשק /נחלה הנם חלק מהעיזבון וצריך לצינם כדירה בבקשה לצו ירושה? או שהמשק עובד אוטומטית לאמי ולאחר מותה לאחי? תודה
שכט העברת זכויות בתוך המשפחה
מעוניין לדעת מה עלות שכר טרחת עורך דין להסכם וטיפול העברת זכויות משק מההורים לבן כלומר בתוך המשפחה, ומה אחוז המיסוי ואם בכלל יש.