משפטי– זאפ
משפטיהוצאה לפועלמחיקת וגביית חובותאיך הצליח קשיש בן 90 להציל את דירת המגורים שלו ממכירה כפויה?

איך הצליח קשיש בן 90 להציל את דירת המגורים שלו ממכירה כפויה?

תארו לכם שאתם בעשור התשיעי לחייכם, אחרי חיים שלמים של עבודה ומשפחה, נדרשים לוותר על דירתכם היחידה כדי לכסות חובות. תושב בת ים עמד בפני סכנה ממשית כזו בשל חובות כבדים, אבל במאבק משפטי ארוך ועיקש הצליח לשמור על דירתו 

19.02.25
תאריך עדכון: 19.02.25
4 דק'
איך הצליח קשיש בן 90 להציל את דירת המגורים שלו ממכירה כפויה?

זהו סיפור שממחיש כיצד מערכת המשפט יכולה ואף צריכה למצוא את האיזון הנכון בין זכויות הנושים לבין שיקולים הומניטריים. סיפורו של פ', תושב בת ים, החל כאשר חתם ערבות להלוואה שלקח אחיו הקטן. במשך השנים, החובות תפחו והגיעו לסכום של 1.2 מיליון שקל וכמחצית מהסכום נתבע על ידי אחיו הבכור של פ' בגין הלוואה מאוחרת יותר. 

מה שהפך את המקרה למורכב עוד יותר היה שדווקא אחיו הבכור של פ' היה זה שדרש למכור את דירת המגורים היחידה שהיתה בבעלותו ושימשה לו ולאשתו קורת גג ובית חיים בשליש השלישי לחייהם.

מאבק משפטי שהציל את הבית 

במסגרת הליך פשיטת רגל סבוך ומורכב, הנושים, ובראשם אחיו הבכור של פ', דרשו למנות שמאי ולמכור את דירת המגורים שבה התגוררו פ' ואשתו. בגיל 90, כשמאחוריו חיים שלמים של עבודה ומשפחה, מצא עצמו פ' מול מציאות קשה: התמודדות עם חובות כבדים ואיום ממשי על דירתו היחידה. המאבק המשפטי היה סבוך ועיקש, אולם בעזרת ייצוג משפטי מקצועי, הצליח פ' לשמור על דירת מגוריו ולצאת מההליך במינימום נזק כלכלי.

כשהחובות מאיימים לקחת הכל 

פ', שהתגורר בדירה יחד עם אשתו, היה בעל מחצית מזכויות בדירת המגורים. מבחינה משפטית, כאשר אדם מצוי בהליכי חדלות פירעון, הוא נדרש לפדות את חלקו היחסי בנכסיו על מנת לסלק את חובותיו, כלומר לשלם את שווי חלקו בנכס כדי להימנע ממכירתו. 

במקרה של פ', חלקו היחסי בדירת המגורים עמד על יותר מחצי מיליון שקל. לאחר דיונים ממושכים ומאבק משפטי ארוך, בית המשפט קיבל את עמדת ההגנה והורה על פדיון זכויות בשווי של 150,000 שקל - סכום נמוך משמעותית משווי חלקו היחסי של פ' ואף מחובותיו, ובכך נשארו פ' ואשתו להתגורר בדירתם.

היבטים משפטיים ומאבק מול הנושים

המקרה היה טעון רגשית לא רק בשל גילו של פ' אלא גם בשל המאבק הפנים משפחתי, כאשר אחיו הבכור עמד מן העבר השני של המתרס. 

עו"ד עדן לוי, שליוותה את פ' לאורך כל ההליך, נלחמה על כך שבית המשפט יכיר בכך שחובות הם לא חזות הכל. בנוסף, מצבו הרפואי של פ', גילו המתקדם ואשתו אף הם שיחקו תפקיד משמעותי בהחלטת בית המשפט להפחית את הסכום הנדרש ובעיקר לא לפעול בהליכים למכירת דירת המגורים היחידה של בני הזוג הנמצאים בגיל השלישי לחייהם.

הדיונים המשפטיים ארכו מספר שנים כאשר במהלכם הופעלו לחצים כבדים מאוד הן מצד הנושים והן מצד בעלי התפקיד שבראש מעיינם היה עובי הקופון שייגזר מההליך ותו לא. 

מצבו הבריאותי וגילו של פ' מנעו ממנו להיות נוכח בדיונים המשפטיים לאורך השנים, אך עוה"ד עדן לוי המשיכה לייצג אותו בנחישות ובדבקות גם בלעדיו. בסופו של יום, בית המשפט קיבל את עמדתו של פ' וקבע כי החובות יוסדרו בסכום נמוך בהרבה מהנדרש במקור.

מדוע חשוב לפנות לעורך דין במקרים כאלה?

מקרים של הליכי חדלות פירעון ומימוש נכסים הם מקרים מורכבים ביותר הדרושים ייעוץ וליווי משפטי מקצועי. אדם ללא ידע משפטי בהליכים הללו עלול למצוא את עצמו משלם סכומי עתק או חמור מכך, מאבד את רכושו מבלי להבין אילו אפשרויות עומדות בפניו. במקרה של פ', ייצוג משפטי איכותי הצליח להוכיח לבית המשפט כי יש להביא בחשבון לא רק את חובותיו של האדם אלא גם את נסיבות חייו, מצבו הרפואי וגילו.


הסיפור של פ' ממחיש עד כמה הליכי חדלות פירעון יכולים להיות סבוכים, ממושכים ומורכבים. ייעוץ והכוונה נכונה מנעו את מכירת דירת המגורים היחידה שהיתה ברשותו, בשנות ה-90 לחייו. הסיפור של פ' הוא אמנם ניצחון משפטי, אך בדומה לכך הוא גם דוגמה חיה למורכבות ההליך. חובות אינם סוף הדרך אך הם מצריכים ייצוג משפטי ובניית אסטרטגיה משפטית חכמה על מנת לשמור על מה שחשוב באמת.


עו"ד עדן לוי ליוותה את המקרה וזמינה גם עבורכם בענייני משפט אזרחי, הוצל"פ, כינוס נכסים ופשיטת רגל.

טל': 050-9933590. כתובת: יגאל ידין 18 חולון

(צילום ראשי: שאטרסטוק)

האם מאמר זה עזר לך?

רוצים להתייעץ עם עורך דין?

עורכי דין בתחום