הצעת חוק עבודת נשים (תיקון מס' 49), התשע"ב–2012, של חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו) וקבוצת ח"כים אושרה בכנסת בקריאה שנייה ושלישית.
ההצעה נדונה בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום זכויות נשים
סעיף 6 לחוק עבודת נשים קובע את זכותה של עובדת שילדה לחופשת לידה. הסעיף קובע, כי אם שתינוקה אושפז בבית החולים במהלך חופשת הלידה לתקופה העולה על שבועיים, רשאית להאריך את חופשת הלידה.
לפי המצב השורר כיום, הארכת חופשת הלידה היא לתקופה של 8 שבועות לכל היותר, שבעדם האם מקבלת תשלום אם היא זכאית לדמי לידה, וכמו כן, הזכאות היא חלקית בלבד. (לדוגמא: אם לתינוק המאושפז עד 6 שבועות זכאית להארכה של עד 4 שבועות בלבד, ואם לתינוק המאושפז לתקופה של עד 10 שבועות, זכאית להאריך את חופשת הלידה עד 6 שבועות בלבד).
הארכת חופשת הלידה לפי תקופת האשפוז
מטרת הצעת החוק, שאושרה סופית היא לקבוע, כי ליולדת תהיה זכאות מלאה להארכת חופשת הלידה בתשלום, לפי משך תקופת האשפוז. לפיכך, אם שתינוקה אושפז ל-6 שבועות תהיה זכאית להארכה של 6 שבועות שבעדם תהיה זכאית לתשלום.
עוד נקבע, כי ההארכה המקסימלית תעמוד על עשרה שבועות במקום שמונה שבועות כיום.
החוק יחול גם על עובדת שכבר נמצאת בחופשת לידה ביום פרסום החוק.
זכויות העובדת במקום העבודה ישמרו בתקופת ההארכה
יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, ח"כ חיים כץ (הליכוד), הציג את ההצעה, ואמר כי: "כל זכויותיה של העובדת במקום העבודה יישמרו בתקופת ההארכה, לרבות הפרשות לקופת גמל על ידי המעסיק וזכויות התלויות בוותק. עובדת שצברה תקופת אכשרה מלאה בביטוח הלאומי תהיה זכאית לדמי לידה בעבור כל התקופה שבה הוארכה חופשת הלידה".
חבר הכנסת כץ: הצעת החוק היא בשורה אמיתית
לדברי חבר הכנסת כץ, הצעת החוק מהווה בשורה אמיתית להורים של פגים או תינוקות הזקוקים לאשפוז מסיבות אחרות במהלך חופשת הלידה, אשר כעת יוכלו להתרכז ולהשקיע את מלוא זמנם ומרצם לטובת טיפול בתינוקם הזקוק להם.
13 ח"כים תמכו בחוק, שעבר ללא מתנגדים.
אושר סופית: חופשת הלידה של אם לתינוק מאושפז תוארך
ע"פ התיקון לחוק עבודת נשים, ליולדת תהיה זכאות מלאה להארכת חופשת הלידה בתשלום, לפי משך תקופת האשפוז, והיא תקבל עליה תשלום מלא
21.02.12
תאריך עדכון: 21.02.12
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

צו מניעה למניעת פיטורי בכירים שלא כדין: מתי וכיצד ניתן להפעיל את הסעד המשפטי?
כאשר מעסיק מחליט לפטר מנהל בכיר בניגוד לחוק, מדובר בפעולה שעלולה לגרום לנזק אישי ומקצועי משמעותי. צו מניעה זמני הוא הכלי המשפטי המאפשר לעובד למנוע את הפיטורים עד לבירור העניין בבית הדין
30.03.254 דק'

תקציב המדינה 2025: כספים קואליציוניים, קיצוץ רוחבי ותוספת לביטחון – איך זה משפיע על הציבור?
בעוד ישראל מתמודדת עם השלכות המלחמה ומשבר כלכלי מתמשך, המרוץ הקואליציוני לאישור תקציב המדינה לשנת 2025 בשיאו. "השלכות אישור התקציב תהיינה העמקת העוני והרחבת הפערים", אומר פרופ' ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי במשרד האוצר ומהמבקרים החריפים של המדיניות הכלכלית
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
20.03.255 דק'

עיזבון עם חובות – האם היורשים מחויבים לשלם את חובות הנפטר?
רבים מניחים כי ירושה משמעותה קבלת נכסים, אך לא תמיד זה המצב: יורשים רבים מגלים חובות משמעותיים שהותיר אחריו המנוח. האם הם מחויבים לשלם אותם וכיצד עורך דין מנוסה בתחום יכול לסייע במקרים מורכבים מסוג זה?
11.03.253 דק'