הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק תגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד) (תיקון – ביטול התנאי להתרחשותה של חבלה במהלך ארבעה-עשר הימים הראשונים של החופשה), התשע"ב-2012, של ח"כ משה (מוץ) מטלון (ישראל ביתנו).
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום דיני צבא
מגבלת 14 הימים כתנאי לזכאות- תבוטל
ע"פ נוסח החוק כיום, חייל שנפצע במהלך חופשה יהיה זכאי לתגמולים רק אם נפצע במהלך תקופה של 14 הימים הראשונים של חופשתו. ע"פ הצעת החוק, ההוראה האמורה תתבטל, וחייל יהיה זכאי לתגמולים גם אם נפגע במהלך החופשה לאחר תקופה של 14 יום.
המגבלה בעייתית ולכן יש לבטלה
בדברי ההסבר להצעה, נכתב כי: "חוק תגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד), התשמ"ח–1988 (להלן – החוק), קובע כי חייל שנחבל כתוצאה מחבלה שאירעה בעת ששהה בחופשה כדין, יהיה זכאי לתגמולים לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום), התשי"ט–1959, ובכפוף לתנאים הקבועים בו. עוד קובע החוק, כי חייל בחופשה יהיה זכאי לפיצויים כאמור, רק אם נפצע במהלך תקופה של ארבעה-עשר הימים הראשונים של חופשתו. מגבלה זו היא בעייתית בעיקר לאור העובדה כי חייל צה"ל אינו רשאי לבטח עצמו בביטוח פרטי בתקופת שירותו, ועל כן מוצע לבטלה".
22 ח"כים תמכו בהצעה, שעברה ללא מתנגדים. ההצעה תועבר לוועדת העבודה, הרווחה והבריאות, להכנתה לקריאה ראשונה.
משפטידיני נזיקין ופיצוייםפיצויים על נזקי גוףאושר בטרומית: זכאות לתגמולים לחיילים שנפגעו במהלך חופשתם
אושר בטרומית: זכאות לתגמולים לחיילים שנפגעו במהלך חופשתם
ע"פ הצעת החוק, חייל יהיה זכאי לתגמולים גם אם נפגע במהלך החופשה לאחר תקופה של 14 ימים
15.03.12
תאריך עדכון: 15.03.12
2 דק'
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים
דו"ח המכון הישראלי לדמוקרטיה 2024: משבר אמון חמור במערכות השלטון
מדד הדמוקרטיה השנתי חושף: 58% מהציבור סבורים שהשלטון הדמוקרטי בישראל נמצא בסכנה והפערים בין המחנות הפוליטיים מעמיקים
מאת:מערכת זאפ משפטי
18.12.246 דק'
בדיקות רקע: דברים שלא ידעתם על עובדים ושותפים פוטנציאלים
בדיקות רקע הן הכלי החשוב ביותר להבטחת בחירה נכונה של עובדים ושותפים פוטנציאלים. מה מסתתר מאחורי בדיקות רקע מקצועיות, כיצד הן מתבצעות ולמה חשוב להיעזר בשירותיו של חוקר פרטי מומלץ? הכתבה הבאה לא תשאיר אצלכם מקום לטעויות
16.12.244 דק'
כמה מזונות תצטרכו לשלם לאחר גירושין?
מזונות ילדים הם מהסוגיות המרכזיות בגירושין, אך סכום המזונות משתנה בהתאם לגיל הילדים, זמני השהות בין ההורים, הכנסותיהם ועוד. מה קובעת ההלכה החדשה של העליון? כיצד ניתן להגיע לפתרון הוגן מחוץ לכותלי בית המשפט? על סוגיות אלו ואחרות בכתבה הבאה
16.12.245 דק'