מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (מס' 104), התשע"ב-2012, שהגישה הממשלה.
הצעת החוק שאושרה סופית, קובעת הסדר חדש בנושא רישיון נהיגה לנהג חדש, לעניין עצם קבלת הרישיון, לעניין חובת הליווי בהתאם לתקנות שיותקנו בנושא ולעניין תוקפו של רישיון זה.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום תעבורה
במקביל לכניסת החוק לתוקף גיל הזכאות להוצאת רישיון נהיגה יוקדם ב-3 חודשים לגיל 16 ו-9 חודשים וחובת הליווי תוארך ב-3 חודשים לחצי שנה.
תקופת הליווי תוארך ל-6 חודשים
השינויים העיקריים המובאים בהצעת החוק הם הטלת חובת הליווי והארכת תקופת הליווי מ-3 ל-6 חודשים. כמו כן יקבל המלווה ערכת הדרכה, שתסייע לו בתקופת הליווי.
ועדת הכלכלה קבעה בדיוניה להכנת ההצעה לקריאה השנייה והשלישית לגבי נהג חדש, כי מי שהורשע בעבירה חמורה, תוארך תקופת היותו נהג חדש בשנתיים נוספות, ובתנאי שיעמוד במבחנים ובבדיקות כפי שיקבע שר התחבורה בתקנות.
נציגי משרד התחבורה הסבירו, כי הבדיקות אליהן נשלחים הנהגים הן בהתאם לעבירות, למשל: נהג שהורשע בנהיגה בשכרות יישלח לבדיקה רפואית.
נהג צעיר - עד גיל 24
במהלך הדיון הציגו נציגי משרד התחבורה את תכנית הליווי לפי הצעת החוק, הכוללת חובה של נהג צעיר, עד גיל 24, חובה לנהוג 3 חודשים ראשונים בליווי מלא ו-3 חודשים לאחר מכן בליווי בשעות הלילה.
הוועדה קבעה, כי הנהג הצעיר יקבל היתר נהיגה לתקופת הליווי (6 חודשים) ובסופה יצטרך להתייצב ברשות הרישוי עם אישור שביצע את תכנית הליווי. רק אם יוכיח הנהג הצעיר שאכן ביצע את תכנית הליווי הוא יקבל רישיון נהיגה לשנה וחצי – עד תום תקופת היותו נהג חדש. נציגי משרד התחבורה הבהירו כי במקביל הכוונה היא להקדים בתקנות את מועד הוצאת רישיון הנהיגה מגיל 17 לגיל 16 ו-9 חודשים וזה ייעשה במקביל לכניסת החוק לתוקף.
3 ח"כים תמכו בחוק, שעבר ללא מתנגדים.
אושר סופית: רישיון נהיגה לפני גיל 17 וחובת ליווי ארוכה
ע"פ הצעת החוק שאושרה סופית, גיל הזכאות להוצאת רשיון נהיגה יוקדם, אך חובת הליווי לנהג חדש תוארך לחצי שנה
22.03.12
תאריך עדכון: 22.03.12
2 דק'
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים
שני המסמכים שאתם חייבים כאן ועכשיו
"צוואה לבד זה לא מספיק": עו"ד כרמית קופמן מסבירה מדוע ייפוי כוח מתמשך הוא קריטי להגנה על המשפחה
14.01.255 דק'
כינוס נכסים במשפחה: כיצד מתמודדים עם אתגרים רגשיים ומשפטיים?
כינוס נכסים במשפחה הוא תהליך משפטי רגיש המשלב היבטים כלכליים ומשפחתיים במקרים של סכסוכים משפחתיים על נכסים, פירוק שותפויות בין בני משפחה, גירושין, או בעקבות פטירת אחד ההורים. על ההיבטים המרכזיים של כינוס נכסים במשפחה וחשיבות הליווי המשפטי
13.01.253 דק'
מעצר חיילי צה"ל בחו"ל: איום על משרתי הצבא והמילואים
איום במעצר מגביל את חופש התנועה של חיילי צה"ל, בסדיר ובמילואים, במדינות רבות בחו"ל. פרופ' איתמר מן, מומחה למשפט בינלאומי, מסביר בראיון כיצד האנטישמיות והפעילות הפרו-פלסטינית משפיעים על הסיכון למעצר ומדגיש: פעולה משפטית בישראל היא צעד מגן בזירה הבינלאומית
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
08.01.2512 דק'