בית הדין האזורי לעבודה בבאר-שבע דן בתביעה שהוגשה על ידי מנהל מחלקת ויטמינים בחנות של רשת עדן טבע מרקט, לאחר שפונה ממקום עבודתו באמצעות משטרת ישראל, שהוזמנה על ידי עדן טבע מרקט.
התובע בקש מבית הדין לקבל פיצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, פיצוי בגין היעדר שימוע ופיצוי בגין עוגמת נפש. בנוסף, בקש התובע לקבלת צו לשחרור הכספים המופקדים בקופת ביטוח המנהלים.
לטענת התובע, הוא היה עובד מקצועי ומוערך. הוא החל לעבוד בסניף באשדוד, ולאחר שמתח ביקורת על המתרחש בסניף, הוא הועבר לסניף רחובות. מסגרת השעות היתה גמישה, אולם בהמשך, עקב צמצומים במספר העובדים, דרשה הרשת מהתובע לשנות את שעות עבודתו, וזאת באופן חד צדדי.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום דיני עבודה
התובע לא הסכים לשינוי החד צדדי בשעות עבודתו, והגיע לעבודה ב-3.8.2011 בשעה 8:30 כהרגלו, כפי שנהג לעשות זה מכבר. עדן טבע מרקט הזמינה פעמיים ניידת משטרה, הגם שלא הייתה לכך הצדקה, ולבסוף נאלץ התובע לפנות את המקום בליווי משטרתי.
התובע טען, כי לתובע נגרמה לו עוגמת נפש מרובה, עקב הרחקתו המיידית ממקום העבודה משטרת ישראל, ללא כל הצדקה, דבר שפגע בשמו הטוב וגרם לו השפלה.
עדן טבע מרקט טענה מנגד, כי לטענת הנתבעת, התובע הפר באופן שיטתי את חוזה העסקתו, בכך שלא עבד את מספר השעות המוסכם. עוד נטען, כי בשל התנהגותו שכללה השתוללות וצעקות, נאלצה עדן טבע מרקט להזמין משטרה.
השופט יוסף יוספי קיבל את התביעה, ופסק לטובת התובע פיצוי בגין עוגמת נפש (35,000 ₪), פיצוי בגין אי עריכת שימוע (27,000 ₪ ), פיצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת, וכן הוצאות משפט, סה"כ כ - 110,000 ₪.
לא היה מקום להזמין את המשטרה
השופט יוספי קבע כי התובע פוטר, ולא התפטר כפי שטענה הרשת.
בנוסף, התובע לא ויתר על זכותו לשימוע, והשימוע היה חיוני לאור הטענות נגדו.
כמו כן נקבע כי, משטרת ישראל לא נועדה לפתור מחלוקת בנושא שעות עבודה, ולא היה מקום להזעיק את המשטרה. מעביד צריך לנהוג בתום לב ובאופן מידתי, והרשת הפרה חובה זו, ופגעה בכבודו של התובע ובשמו הטוב.
הרשת היתה צריכה לזמן את התובע לשימוע, ולו החליטה לפטרו היתה צריכה לאפשר לו לסיים בכבוד את עבודתו ולהפרד כראוי מעמיתיו לעבודה.
בכך גרמה הנתבעת להלבנת פני התובע ברבים, דבר המנוגד לחובותיה ע"פ הדין, וכן לעקרונות המשפט העברי.
רוצים לקרוא את פסק הדין? תקדין - פסק דין
(אקוקה מיכאל נ. עדן בריאות טבע מרקט בע"מ ס"ע 23176-11-11)
פונה ע"י המשטרה ממקום עבודתו, ויקבל פיצוי
בית הדין: משטרת ישראל לא נועדה לפתור מחלוקת בנושא שעות עבודה. על מעביד לנהוג בתום לב ובאופן מידתי
25.12.12
תאריך עדכון: 25.12.12
3 דק'
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים
אי קבלת עובדת לעבודה בשל הריון - האם אפליה אסורה?
בית הדין קבע, כי עובדת לא התקבלה לעבודה מחמת הריונה, ופסק לה פיצויים. כיצד ניתן למנוע או לפחות לצמצם הישנות מקרים כאלו בעתיד? מה מטרת הקמת נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה? לפניכם סקירה בנושא
מאת:עו"ד הדס גנוט
30.09.156 דק'
מינויים וטוהר המידות בשירות הציבורי
בית הדין לעבודה כפה לאחרונה את מינוי של מנכ"ל על חברה ממשלתית. אמנם מדובר בנסיבות חריגות, אך האם הקביעה ראויה?
מאת:עו"ד שירה להט
03.09.134 דק'
הטרדה מינית - התקנון לא פורסם בעבודה. הפיצוי: 15,000 שקלים
בית הדין האזורי לעבודה בנצרת חייב מעסיק לשלם פיצוי של 15,000 ₪ לרכזת פר"ח שהוטרדה מינית, בשל כך שלא פרסם כנדרש את התקנון למניעת הטרדה מינית.
מאת:מערכת משפטי
05.05.113 דק'