לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מוטי

זכויות יוצרים על קורסים שהפקתי

היי היני פרילנסר שמעביר קורסים אינטרנטיים , בהסכם מתן השירותים שלי מול החברה סוכם כי אפיק עבורם קורסים שאותם הם ישווקו ללקוחות ובתמורה אקבל 35 אחוז מסך המכירות . מה קורה במידה ואני מחליט לעזוב את החברה , למי שייכות הזכויות על הקורסים שהופקו והועברו על ידי ? אציין כי הדבר לא צויין בהסכם מתן השירותים . נטייתי לחשוב כי ברגע שאני מפסיק את עבודתי מול החברה הזכויות על כלל הקורסים עוברות אליי והחברה לא יכולה להשתמש בשמי או בקורסים שהפקתי . האם כך המקרה ? תודה רבה

עו"ד מיכל לוצאטו

מוטי שלום, על מנת לענות על שאלתך יש לבחון את הקורסים שיצרת, את החומרים בהם עשית שימוש ואת מערכת היחסים שבינך ובין החברה. באופן כללי, חוק זכות יוצרים קובע כי ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר, אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר, במפורש או במשתמע. לעומת זאת, החוק גם קובע כי המעביד הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה שנוצרה על ידי עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אלא אם כן הוסכם אחרת. על כן יש לבחון כיצד ההסכם למתן השירותים מגדיר את מערכת היחסים ביניכם, וכיצד הדברים התנהלו בפועל שכן בבחינת השאלה האם מתקיימים יחסי עובד-מעביד ההסתכלות היא מהותית ולא פורמלית גרידא. בנוסף יש לבחון את כלל נסיבות המקרה על מנת לבדוק מה הוסכם במפורש ובמשתמע. היות ובכל מקרה ניתן להתנות בהסכם על ברירת המחדל שקובע החוק, רצוי מאוד להסדיר נושא זה בהסכם בכתב ועל כן אני ממליצה כי תפנה לעו"ד המתמחה בתחום אשר יוכל לייעץ לך באופן פרטני ולערוך עבורך הסכם שכזה. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים