האם יש כאן הפרת חוזה
הבנק משכיר ללקוחות כספת. הבנק גובה חידוש הסכם שכירות- דמי שכירות לשנה מראש כל ינואר בשנה. הבנק גבה מראש בינואר 2020 שמי שכירות לכספת בבעלות אבי, מראש לשנה. האם בכך נוצר חוזה מחייב לשנה שלמה? אבי נפטר, הם רוצים לבטל את הכספת, מסיבות לא עניניות. אני עומד בתנאי זכאות עקרוניים לכספת, יש לי חשבון באותו סניף שביקשתי להצמיד את הכספת אלי, כל שכן שאני יורש כחוק את אבי והכספת, עלפי הצו ירושה. הם רוצים לבטל את הסכם השכירות, למרות שאני יורש כחוק בצו ירושה, ודורשים להוציא את הדברים מהכספת ולעוף מהבנק. מסרבים להעביר בעלות אלי, או לאפשר לי כספת חלופית המשכית, באותו סניף כאמור. הבנתי שיש להם מדיניות לסגור כספות בכלל. שאלתי האם בעצם חידוש דמי השכרות לשנה מראש, נכרת חוזה חדש לשנה. והיותי היורש מצו ירושה אני זכאי להכנס לנעליו של השוכר-אבי, כשיש לו חשבון וגם לי בנפרד, באותו סניף שאפשר להצמיד את הבעלות על הכספת. האם צו הירושה מקנה זכות אוטומטית להמשך ההסכם שהתחדש בינואר השנה. כל הפקידות הנחו אותי מניסיונן שכך יהיה, תביאו תמונות ותכנסו כיורשים לבעלות על הכספת, הפקיד כספות מסרב לכך, מבקש לפנות את הכספת מיד, ולעוף מהבנק,( הוא גם טוען שבצו ירושה הדיגיטלי צריך להיות מצוין כספת! ובעצם סותר את עצמו, כי לא מאפשר להכנס לכספת!!!!), רמה נמוכה של הבנה של החוק והמסמכים, ממציא חוקים ותקנות.) האם הבנק מפר הסכם? מה לעשות כרגע, להוציא מכתב לבנק על הפרת חוזה? אין לי כרגע חלופה לכספת ורוצה להמשיך בהסכם הקיים עם הכספת הקימת או חלופית באותו סניף, מה כדאי לעשות כדי לגרום לבנק לכבד את הסכם השכירות, תודה
האם הנושא אינו בתחום החוזים? כיוון שלא השבת לשאלתי. אם לא, אודה אם תפנה אותי לפורום המתאים. תודה.
תלוי בהסכם שנחתם עם המוריש. יש לעיין בהסכם . באם אין שם התייחסות לעניין ירושה והעברת זכות הנכם רשאים. בנוסף , לבנק יש זכות לפנות כספת בסיום תקופה קלנדרית. יש לפנות למחלקה משפטית של הבנק