לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תמיר גור

הגדרת סכום התביעה בהעדר

בתביעה להפרת חוזה, על אי תשלום אחוזים מהסכמים שנחתמו עם לקוחות, אני שווקתי והובטח לי אחוזים גבוהים. כדי לתבוע אני לא יכול לכתוב סכום, כי כל המסמכים לא נמצאים אצלי ולא מה הסכומים שבפועל נגבו לצורך החישוב. איך בכלל מתחילים להגדיר סכום לתביעה, כאשר צריך לבקש ראשיתאת המסמכים מהחברה הנתבעת? מה נהוג?יש דרך להתקדם בתביעה מסוג זה? וגם אם יציגו את ההסכמים, הרי צריך להראות את כניסת הכסף בהתאמה, זה גם דבר שניתן לדרוש?, או שזה בכלל לא משנה מה קרה עם הגביה, אלא עצם חתימת ההסכם עם הלקוח והגביה בפועל במעמד החתימה,מחייבת לשלם לי את העמלה, גם אם החליטו בשלב מסוים בהמשך לבטל את ההסכם אחרי שהכספים נגבו, בגלל בעיות עם צדדי גימל.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

לא צריך להתייחס להאם נקבו הכספים או לא. עליך להגיש תביעה להמצאת מסמכים וגילוי נאות וזאת אחרי שתבקש אותם בעצמך מהחברה. פנה לעו"ד שעוסק בליטיגציה.

תמיר גור

ראשית תודה, שאלתי היא, אם אתה יכול לטפל בתביעה כזאת, אני מבין שלפי תשובתך, עוד לפני הגשת התביעה תבקש מהם את המידע והמסמכים? כי אני ביקשתי הם לא עונים. יש לאן להתקדם במצב כזה? נראה שרק אם תוגש תביעה הם יאלצו להציג מסמכים. שאלה נוספת, בתביעה כזו יש סיכון מניסיונך להיפוך תביעה מסיבה כלשהי? הבנתי שגם להם יש אפשרות להגיש תביעה נגדית, הם חכולים להמציא טענות, לאור זאת, מניסיונך מי נמצא בעמדת חולשה התובע או הנתבע בד"כ.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אינני מטפל בתביעות מסוג זה. מסירת המסמכים זו חובתם. תביעה נגדית לא נראית בעצם הבקשה לקבלת המסמכים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזים