מכתב דרישה להשבת כספים
הפירמה שעבדתי בה שלחו לי מכתב מעו"ד להשיב כספי עמלות על חוזים של לקוחות שהם החליטו לבטל הסכמים איתם זמן רב אחרי שנחתמו, עקב שיקוליים עיסקיים שלהם, הם טוענים שהפסקתי לעבוד איתם, לא היה שום סעיף בעניין סיום בחוזה. פשוט לא היו לקוחות, עקב בעיות של הפירמה עצמה, אני מלאתי את חלקי לפי ההסכם, מה שחשוב איני צד בהסכמים. ולכן אין לי סיבה להשיב. אבל חשבתי להשיב. שאלתי אם אשיב, להם למעשה בכל מקרה בהמשך יכולים לנסות לתבוע אחר כך או שלא. אז אם אני לא צד בהסכם, למה להשיב עכשיו, אולי לא יגישו תביעה נגדי כי אין להם קייס וזה סתם שיטת מצליח, ואם יגישו תסיעה לצורך הפחדה ולחץ, בכל מקרה הבנתי שיש הליך גישור, אז למה להכנס להסברים עכשיו, ולתת להם להבין מה ההגנה שלי מולם-שאני לא צד בהסכם. זה ברור שהם רוצים כסף, בלי שיש להם קייס. האם על פי ההגיון המשפטי זה מקרה שאין להשיב ולהמתין לתביעה אם בכלל יתבעו, ואז להגיש הגנה מסודרת. זה קו הגיוני בהתמודדות אם תביעות בשיטת מצליח? לקחת סיכון מחושב ולראות אם הם ינסו לתבוע או יסוגו מהעדר תשובה ממני למכתב, תודה
יתכן וכדאי להשיב ולא להתעלם. ככל והמכתב הופנה אליך בדרישה מסויימת יש להשיב בנחרצות על מנת למנוע נסיונות נוספים.