יחסי עובד מעביד במשרד תיווך
יש לי הסכם עבודה ששלל יחסי עובד מעביד עם סוכן שעבד כ- 4 שנים מהבית ולאחר מכן עוד כ - 3 שנים מהמשרד. במשך כל התקופה הסוכן הוציא חשבוניות של חברה בע"מ שהוא היה מנהלה היחיד, ואף התקזז עם הפסדים קודמים שהיו לחברה. בעקבות זכיה בבית דין לעבודה של שני סוכני רימקס שהיו גם הם בחוזה ששלל יחסי עובד מעביד מאיים הסוכן בתביעה בבית דין לעבודה אם לא אשלם לו סך של 300,000 ₪ האם יש מצב שסוכן שהוציא במשך כל התקופה חשבוניות של חברה בע"מ ודווח כשכיר של החברה שהייתה בבעלותו, ואף נהנה מהתקזזות עם הפסדי החברה יכול לתבוע אותי בקיום יחסי עובד מעביד ? אודה מאד לתשובתכם אלון
ישנם מספר פרמטרים הקובעים אם מעמדו היה כשל שכיר או עצמאי. העובדה למשל שהעבד ממשרדך פועלת לטובתו, עם זאת יש חוזה וישנן חשבוניות חברה..אני מציעה לך לפנות במהירות ליעוץ משפטי.
תודה על התשובה המהירה, דברתי עם שני רואי חשבון בנושא והם אומרים שהם לא מכירים אופציה שחברה בע"מ מועסקת כשכירה, הם כן מכירים חברה שמעסיקה שכירים, ואכן כפי שציינתי הסוכן גילם את ההכנסות למשכורת מהחברה שהיה גם שכיר בה וגם קיזז הפסדים קודמים של החברה. נניח שבית דין לענייני עבודה יחליט שמדובר בשכיר, כיצד זה יתיישב עם מערכת המיסוי שלא מכירה באנדרוגינוס הזה.
כפי שאמרתי לך העובדה שהעובד הוציא חשבונית - היא קריטריון אחד בתוך המכלול. בית הדין לא שוקל שיקולי מס הכנסה כאשר הוא בא לבדוק את זכויות העובד. שיקוליך אינם במקומם.