מה עלי לעשות עם עובד שחלה בסרטן
שלום לכולם - יש לי עובד שעובד אצלי כבר שנתים חלה במחלת סרטן וכרע לא יכול לעבוד , העובד ניצל את כל ימי המחלה המגיעים לו כחוק וכרגע מושבת בביתו , מה עלי לעשות ? מצד אחד אני מאוד לויאלי ומנסה לעזור ומשלם לעובד עדיין משכורת כבר למעלה מחודשים בו בזמן שהעובד מסוגל לעבוד לא יותר מ 20 שעות בחודש , מצד שני אני חייב לגייס עובד במקומו , עד עכשיו לא קיבלתי שום אישור מה החוק קובע אשמח אם למישהו יש מידע אמיתי מה עלי לעשות לפי החוק - תודה
חוק בישראל אוסר על פיטורי עובד במהלך חופשת מחלה. לאחר תום ניצול ימי המחלה, המעסיק רשאי לכאורה להורות על הפסקת עבודתו של העובד. אולם, במידה והפיטורים היו בשל המחלה או בחוסר תום לב, ייתכן והעובד יהיה זכאי להגנה מכוח חוק שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלות. לעניין זה, חשוב להדגיש כי חוק שוויון ההזדמנויות לאנשים עם מוגבלות חל על מעבידים המעסיקים 25 עובדים ומעלה ותקף רק לגבי מי שהועסק חודשיים לפחות, ניצל את ימי המחלה שלו, ופוטר עם שובו מחופשת המחלה. חוק שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלות קובע - בין השאר - כי אין לפטר עובד חולה סרטן אשר הינו כשיר לעבודתו, וזאת כל אימת שבין הפיטורים לבין המחלה התקיים קשר כלשהו. במקרים אלה, אם המעסיק יטען כי הפיטורים לא היו קשורים במחלה, והדברים יונחו לפתחו של בית הדין לעבודה, נטל ההוכחה יונח על כתפיו של בעל העסק.