לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דוד

התייעצות

שלום, יש לי שאלה בנוגע להעסקת עובד לא במשרה מלאה. אנחנו זוג שמנהל עסק קטן וחינוכי שעושה פעילויות חד פעמיות לילדים וחוגים חינוכיים לילדים. התחלנו את העסק כעוסק פטור, אך נצטרך השנה להפוך לעוסק מורשה. העסק רץ יפה ואנחנו רוצים להעסיק מדריכה חדשה וראשונה. העבודה שכרגע יש לנו לתת לה היא לפעילויות חד פעמיות שנערכות כשעה בצהרונים לילדים. אני מניח שבתור התחלה לא תהיה הרבה עבודה (נניח למען השאלה שתהיה פעילות אחת בשבוע) ולכן המשרה היא כהשלמת הכנסה. השאלה שלי היא: כמה יעלה לי להעסיק עובדת במשרה כזו מעבר כמובן לתשלום שקבענו כשכר? מה עלינו לקחת בחשבון לפני שאנחנו עושים את הצעד? תודה מראש

קלי גניאל, עו"ד

שלום רב, כל עובד זכאי לתנאים סוציאלים, כגון ימי חופשה, הבראה, הפרשות לקופת פנסיה וקרן פיצויים על פי הוראות החוק ועל פי היקף המשרה. הפרשות לקרן פנסיה וקופת פיצויים מתחילות רק לאחר 6 חודשי העסקה. כן יש לוודא כי נערך הסכם בכתב המגדיר בדיוק את היקף המשרה וזכויותיו של העובד. חשוב להתייעץ עם עורך דין בניסוח ההסכם והבטחת כל הזכויות לעובד. כן יש להפריש לביטוח לאומי ולביטוח בריאות. ניתן ליצור קשר עם משרדינו לשם יעוץ מקיף כאמור.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים