ביטוח תאונות אישיות לתלמידים
שלום וברכה, ביום השני לחופשת החנוכה, בני בן 7 ו- 9 חודשים, תלמיד בכיתה ב', נפגע בתאונת אופניים כשנתקל במכשול בדרך וכתוצאה מכך ידו השמאלית נשברה , שמו לו גבס, אשר יצטרך להישאר איתו כ-3 שבועות. האם ישנה אפשרות להפעיל את הביטוח של תאונות אישיות לתלמידים, ואם כן מה גובה הפיצוי שניתן לקבל? האם עליי לפנות לגורם נוסף? תודה רבה על התייחסותכם.
אפשר בהחלט להפעיל ביטוח תלמידים- הוא תקף 24 שעות ביממה בכל פציעה,גם מחוץ לבית הספר,בחופשה ואפילו בחו"ל. (וניתן להפעילו במקביל לביטוח תאונות אחר אם יש לך) על פי הביטוח מגיע תגמול בשל 3 מרכיבים- נכות זמנית, נכות קבועה, ואבדן ימי לימוד בשל פציעה. עיקר ההחזר על נכות קבועה. ההחזר רק מ 5% נכות,כאשר כל אחוז נכות = כ 4,500 שח. יתכן שבפציעה מסוג זה אין נכות קבועה. לכן ההחזר בפציעה של בנך עשוי להיות נמוך-רק על נכות זמנית ועל ימים שהפסיד (-או שהיה מפסיד אם היו לימודים-אך יש השתתפות עצמית..) אם אין לו נכות קבועה (ועדיף מבחינתו שלא יהיו..) עדיף לדרוש מהחברה ואם לא ישלמו (כפי שהם בד"כ נוהגים..) -מומלץ להתייעץ עם עו"ד/סטודנט למשפטים שיכין כתב תביעה לתביעות קטנות. (העלות לא צריכה להיות גבוהה) שם את צריכה לייצג את בנך-מאחר ובבימ"ש לתביעות קטנות 2 הצדדים מופיעים ללא עורכי דין. אם את מכירה סטודנט למשפטים שטרם הוסמך-הוא יכול לייצג אותך אפשרי בעלות נמוכה-כפי שעושות חברות הביטוח. בתביעות קטנות את יכולה לתבוע החזר לפי הפוליסה ואת ההוצאה להתייעצות עם עורך הדין ו/או התגמול לסטודנט למשפטים. את מאבדת את זכותך לתבוע אם לא הגשת תביעה לבית משפט קודם יום הולדת 21 לבנך. תשמרי את התכתובות. מציע להקליט שיחות-דוגמת *76 בבזק-ויתכן ותזדקקי להן במשפט.. בהצלחה.. (הערה-הכותב אינו עורך דין אלא הורה שתבע מספר פעמים ביטוח תלמידים..)
דני, תודה על התגובה הארוכה. אני מבין שתבעת מספר פעמים את ביטוח תאונות תלמידים. האם תבעת גם את הגורמים לתאונות ? דהיינו - אם למשל בנך/בתך נפלה בבית הספר בשל חוסר השגחה -האם תבעת את משרד החינוך/העירייה ? ככל שנותרה נכות, אני בהחלט ממליץ לבחון את האפשרות לתבוע גורמים נוספים. אני עומד לרשותך בשאלות 03-5753080
שלום אימא, תוכלי לקרוא יותר פרטים באתר שלנו : http://www.lbl.co.il/%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA%D7%AA%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D.html בגדול - ככל שתיוותר נכות צמיתה (מה שניתן יהיה לדעת רק בעוד כ-שנה) יגיעו לו פיצויים שהם נגזרת של אחוזי הנכות שלו כפול הסכום המבוטח. בהצלחה.