דלקת גידי הידיים
אני משרתתת בתור רקמת משפטית)קלדנית( ועקב זאת לקחתי בדלקת גידי הידיים. אני עוברת טיפולים מאז חודש נובמבר, אך הכאבים טרם עברו, אני מטופלת בקופת חולים אזרחית, כללית, והיו לי המלצות מ 2 אורטופדים ורופאת משפחה על מתן פטור מהקלדה, שהרופאים הצבאיים צריכים לאשר פטור לחודש מהקלדה. , בהתחלה לא ניתן לי פטור כזה, ופניתי לאו"ד, לאחר מכתבה ניתן לי ואז ניתן הפטור. כיום אני עדיין סובלת מכאבים. השחרור שלי קרוב, ורציתיעד תחילת הלימודים באוקטובר לעבוד כקלדנית בבית משפט, דבר שלא אוכל כבר לעשות. כמו כן אני רוצה ללמוד תכנות דבר שגם כן דורש עבודה על מחשב. יש לי קושי בביצוע פעולות בסיסיות למשך זמן, נשיאת משא וכו. האם באפשרותי לתבוע את הצבא על כך
שלום כריסטינה. חוק הנכים 0תגמולים ושיקום) קובע שאם קרה לך נזק רפואי תוך כדי השירות ועקב השירות, אזי את זכאית לתשלומים מהצבא. תצטרכי להראות גם שזה קרה בעת השירות וגם שהמחלה נגרמה לך בגלל השירות. לפי התיאור שלך זה נראה הגיוני, והנוהל הוא פניה דרך היחידה שלך למקום המתאים, אבל תעשי את זה לפני השחרור כדי שלא יטענו אח"כ שזה לא קרה לךתוך כדי השירות. בהצלחה
תודה רבה לך. בעקרון יש לי מסמך רפואי צבאי שקובע שזו קרה נוכח התפקיד. הבעיה שלי זה שהיחידה לא תעזור לי עם ההליך אלא להפך תעשה בעיות. על כן אני מעדיפה לעסוק בזאת לאחר השחרור. תודה שוב על התשובה.