לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קרן

תביעת פיצויים בגין נזקי גוף

שלום, ברצוני להתייעץ לפני שאגיע להחלטה סופית. בשנת 2007 עברתי תאונת דרכים שבהלכה נפגעתי במפרק בכף יד בין האגודל לאצבע כתוצאה מהמכה בצד הנהג, מוט ההגה נשבר ונהגה איבד שליטה כשהיד על ההגה. פוניתי באמבולנס לבית חולים שם גיבסו לי את היד לחודש. לאחר מכן באותה שנה הופניתי לטיפול פיזיותרפיה וקיבוע היד מה שגרם לי לניוון היד וכאבים עזים עוד יותר. כעבור זמן הוחלט להסיר הקיבוע ולהמשיך טיפולים אשר בסופו של דבר לא הועילו אלא רק הגבירו את הכאב. עשיתי את הטיפולים וכשזה הסתיים המצב נשאר כפי שהיה רק שללא הקיבוע והטיפולים סבלתי פחות מכאבים אך כן הייתי מגבלה כגון להרים דברים כבדים, לנקות ובזמן שקר הכאבים עולים עד כדי כך שלא יכולתי להרים כוס. שוב פניתי לרופא מומחה, אשר טען כי יש לי בצקת, נתן לי זריקה והפנייה לצילום וביקש לחזור אליו לביקורת לראות שאין בצקת. שהלכתי שוב לביקורת עדיין הייתה בצקת ושוב קיבלתי זריקה והסביר לי שזריקה זו אפשר לבצע רק פעמיים ושהוא מפנה אותי שוב לטיפולים ובמידה ותהיה עדיין בצקת יהיה צורך לנתח. הלכתי שוב למכון פיזיותרפיה ששוב הטיפול עצמו גרם לי לכאבים יותר ממה שהיו לפני כן והמטפלת ששמה לב לכך אמרה לי שהרופא ממליץ על קיבוע ושהיא גם רואה שאני סובלת מאוד ויותר מהטיפולים ושהיא לא רואה סיבה הגיונית לקבע שוב את היד מאחר וזה יגרום לניוון וכאבים עזים עוד יותר לכן הפנתה אותי בחזרה לרופא. לא הלכתי בחזרה לרופא ומאז המצב נשאר כך עם הרבה פחות כאבים ממה שהיה אך עם מוגבלות מסויימת, למדתי לחיות עם הכאב אך כן יש מוגבלות ולכן החלטתי לתבוע. פניתי לעורך דין עם כל החומר, הוא הפנה אותי לרופא פרטי מומחה שכתב שאני נעה בין 0-10 אחוזי נכות. כתה התביעה הוכן ונשלח לבית המשפט, חברת הביטוח ביקשה ארכה לכתב הגנה והיום עו״ד שלי התקשר ואמר שיש לי 2 אפשרויות: 1. לסגור את התיק ולהגיע להסדר עם חברת הביטוח ולקבל 30 אלף ש״ח (לאחר שכר טרחה) 2. להמשיך בתביעה בבית משפט ללכת למומחה שיפנו אותי מטעם בית משפט ויכול להיות שאקבל אחוזי נכות ובמידה וכן, אם 5 אחוז אז הסכום יהיה כמו שחברת הביטוח מציעה כרגע- 30 אלף, או מעל 5 אחוז ואז הסכום יהיה גבוה יותר.. או שלא אקבל אחוזי נכות בכלל ואז אקבל בסביבות 10 אלף . שאלתי אותו מה כדאי לעשות, הוא אמר שאינו יכול לומר לי מה לעשות ושהוא יעשה מה שאני מחליטה אך כן ציין שהציעו סכום יפה ביחס לזה שמאז התאונה, לאחר כל הטיפולים לא פניתי שוב מאז לרופאים מאז 2009 בערך ועד היום.. הבנתי ממנו ברמיזה שכדי לי לסגור עם הביטוח כי ציין בפני שאקח בחשבון שהתיק קשה מאחר ואין מספיק פניות ואישורים מתועדים במשך שנים , שאפשר להמשיך אבל יהיה קשה. אשמח לעזרה על מנת להגיע להחלטה סופית. תודה מראש וסליחה על החפירה ;)

אמיר שושני

שלום קרן, לא כתבת בת כמה את ולא כתבת במה את עובדת. בעיקרון, אלו שני נתונים שחשובים מאוד על מנת להעריך מה טיבה של הצעת הביטוח. אילו הייית במקומך, הייתי משקיע 500 ש"ח, ופונה לקבלת חוות דעת משפטית נוספת, תוך כדי עיון בכל הפרטים הספציפיים שלך, כאלה שאת לא רוצה לחשוף לפני כל הציבור בפורום (גיל, מצב משפחתי, סוג עבודה, השתכרות חודשית, כמות הטיפולים שעברת, הוצאות שהוצאת ) שכן גם אם סדרי הגודל הגיוניים (5% נכות לאנשים ממוצעים "שווים" עשרות אלפי שקלים), עדיין יכול להיות הבדל גדול בין 30 אלף שח לבין נניח 70 אלף ש"ח, נכון ? ... בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזקי גוף ופיצויים