לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורטל

תביעה כלפי כל השכונה

שלום, אני מתגורתת בבניין שבו יש 17 דיירים, לפתע אנחנו במקבלים כתב תביעה על אחד עם שם אימי ואחד על שם אבי דבו זוג הורים תובעים את הקבלן של הבניין, העייריה ואת כל השכנים של שני בניניים צמודים. זוג הורים טובעים אתנו על כך שבנם בן ה11 לפני 4 שנים נפל מחומה מגובה של 5 מטר ועבר שברים והמון בדיקות ותהליכים רפואים ועל קבל 10 אחוז נכות. על כך הם טובעים את כל השכנים כולל העייריה והקבלן של הבניין. השאלה שלי איך אנחנו אשמים? בכלל אפשרי לתבוע אותנו שאנחנו לא אשמים בכלום בכל העניין? כל זה כי הילד קטין ונפל מגובה של 5 מטר, מה אפשרי לעשות בעניין אם אנחנו לא מעוניין להעיות קשורים לעניין ולהורי אין כסף לתבוע בחזרה או להגן על עצמם

אמיר שושני

שלום. ברוכים הבאים לישראל. פה כל אחד יכול לתבוע את כולם. אכן, מדובר בצרה, אבל במקרה המתואר, צרת רבים היא חצי נחמה. מה שאני הייתי עושה כדי להקטין את הנזק הוא - מתארגן עם שאר השכנים, רצוי דרך ועד הבית, ומתגונן ביחד איתם וכך חוסך הרבה כסף. אבל, לפני שאתם עושים את זה, בדקו את פוליסת הביטוח של הדירה שלכם. אלו כוללות בדרך כלל הגנה מפני פגיעה ברכוש המשותף. לא רק זה. בדקו גם האם לועד הבית היתה פוליסת ביטוח, שכן גם היא היתה אמורה לכסות את המקרה הזה. אם יש פוליסת ביטוח בתוקף - הידד ! יש לכם חברת ביטוח, שלחו את המקרה אליה והסירו לכם את העניין הזה מהראש.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזקי גוף ופיצויים