כיצד יחושבו אחוזי נכות לאיבר שכבר ניתנו בגינו אחוזים והיתה החמרה
לפני 15 שנה נקבעו לי במלל, לאחר ת.ע., 15 אחוזים על קרסול לפי ס 35(1) ב-ג מותאם. לפני שנה נפגעתי בת.ע. נוספת, באותה רגל שנפגעה אז, ובאזור סמוך (עצמות מסרק). ................................................................................................................................... אני לפני וועדה ראשונה, כשפרופסור מומחה לאורתופדיה (מנהל מחלקה), נתן לי אישור על התאונה הנוכחית, 10%, לפי 35 (1)ב, בציינו שזה בנפרד מהתאונה הישנה. בנוסף ציין שיש החמרה במצב הקרסול מאז התאונה הישנה, וחווה דעתו, שכיום נכותי בקרסול 10% לפי 48(3)א, ובנוסף הפרק הסוב-טלארי (שזה חלק ממפרק הקרסול) - 20% לפי 49(2)ו'. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- שאלתי - במידה והוועדה תאמץ קביעותיו - האם אוטומטית יפחיתו לי את 15 האחוזים של הנכות הישנה, ואז יתנו בעצם רק 15 אחוזים, ויכפילו במקדם 0.85, כך שבאופן מתואם אקבל רק עוד 12.75 אחוז,------------------------------------------------------------------------------------------- או שמא, בגלל שבזמנו הנכות ניתנה לי על סעיף אחר ממה שהסעיפים עליהם הוא ממליץ היום------------------------------------------------------- יש סיכוי שיחברו את הנכויות, ויתנו לי את כל השלושים? במידה וסך הנכויות יעברו את עשרים האחוזים האם אקבל קיצבה? האם ינקו לי את התגמול החד פעמי ששולם לי מלפני 15 שנה? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- שוקל לתבוע גם על צלקת כואבת, ועל פיברומיאלגיה שהתפרצה אצלי לאחר התאונה האחרונה. נאמר לי שהם נוטים לזלזל ולשהתעלם כליל, מצלקת שהיא ברגל, ולא בפנים, ופיברו לא מוגדרת נכות אצלם..................................................... האם מנסיונך זה כך, או שיש סיכוי, ואז יש טעם לשלם (הון) למומחים?
חישוב הנכויות נעשה לפי המקדמים שציינת. זה לא משנה מהיכן מקור הנכות. אם היו לך 15% אחוזי נכות, וכעת יש לך עוד 10%, אז ה-10% יחושבו מתוך ה-85% כשירות, כך שבפועל הם יוסיפו עוד 8.5% בלבד. לגבי שאר השאלות, אני הייתי מנסה.