תלונת שווא
היי, התגרשתי מאישתי לפני כשנה, כחלק מהגיורשין התלוננה במשטרה על אונס, אני אח מוסמך וזה פגע בשם הטוב שלי. אני רוצה להגיש תביעה פיצויים על לשון הרע.יש לי כמה שאלות ברשותכם: 1. התיק נסגר מעילת חוסר ראיות האם אנ י בכל זאת יכול עדיין לתבוע על לשון הרע? 2.אני הגשתי בקשה לשנות עילת הסגירה מחוסר אשמה, האם הגשת התביעה על הפיצויים ה"ל יכול לפגוע באפשרות שהפרקליטות תשנה עילת הסגירה? 3. ביקשתי גם לצלם תיק החקירה, האם תביעת הנזק דורשת תיק זה או אפשר בלעדיו 4.אני מנהל גם תיק גיורשין בבית דין רבני האם אפשר לאחד את התיקים בתביעה אזרחית אחת? 5. יש מיתוס שאומר שאם אני מגיש תביעה ללשון הרע יש סיכוי שהפרקטליות שוב תפתח את החקירה אם הצד השני ילחץ עליה מספיק כדי לטרפד את תבעיתי לנזק נגדם?? תודה מראש גיא
1. כן. כללי ההוכחה שונים בדין הפלילי לעומת האזרחי. 2. איני יודע. 3. אתה יכול גם בלעדיו. ספק בעיני אם יראו לך אותו בכל מקרה 4. לא. לבית הדין הרבני אין סמכות לדון בתביעת נזיקין. 5. אני לא מכיר את המיתוס הזה.
היי תודה על התשובות. בקשר לסעיף 1 האם אתה יכול לפרט בבקשה מה התכוונת בכללי הוכחה שונים בין אזרחי לעמת פלילי? האם שוב צריך להוכיח שאני חף מפשע? בקשר לסעיף 3 הם כן נתנו לי לצלם.. האםא פשר להציג את זה בבית משפט על תביעת נזיקין? מה בעצם מותר לעשות עם חומר החקירה שצולם? בקשר לסעיף 4. הכוונה דווקא למשוך את התיק מהבית דין הרבני ולאחד אותו עם תיק בבית משפט אזרחי תודה מראש