לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טענות לגבי חווד בטרם מתכנסת וועדה

אני עוזר לבן משפחה: במהלך הליך משפטי שנפתח כנגד טענת התיישנות שטענה קרן פנסיה קטנה, הקרן קיבלה את חוות הדעת הרפואית בה נטען כי העמית לא יכל לטפל בענייניו ומהטעם של אי יכולת לטפל הקרן הסירה ההתיישנות. אציין כי לגבי חוות הדעת הנ"ל ישנה היסטוריה למול הקרן: לפני ההליך המשפטי המפורט לעיל הקרן קיבלה את חווד ובה הטענה לאי יכולת לטפל. אלא שלאחר שלמען הזהירות הוגשה תביעה להסרת ההתיישנות- הקרן חזרה בה הציגה כביכול חווד כלל לא נמסרה לה לפני ההליך המשפטי ווטענה שיש לפסול לחלוטין את חווד במלואה. אך בהמשך ההליך הקרן שוב קבלה ואשרה את חווד ובה הטענה לאי יכולת לטפל, בגין כך ההליך נמחק והקרן טענה שתטפל בתביעה לנכות. מאחר וחווד זו היא שתעמוד בפני הוועדה הרפואית (מודגש שנקבע בחווד זו גם עניין המחלה עצמה ואי כושר עבודה ונכות רפואית) רציתי לשאול, האם לאור התנהלות הקרן לגבי חווד יש מה לטעון לגבי חוות הדעת בטרם מתכנסת הוועדה. למשל האם כדאי לטעון כי לאור ההיסטוריה והתנהלות הקרן בחוסר תום לב עם חווד - הקרן מנועה מראש מלפסול את חווד? ו/או או מנועה מראש מלסתור את הקביעות השונות בחווד? האם חשוב לטעון לפני התכנסות הועדה דבר מה לגבי חווד נוכח כל שפורט לעיל? תודה

אמיר שושני

אני לא מכיר את הפרטים, אבל אני מניח שאם הקרן כתבה שהיא מקבלת את חוות הדעת, הרי היא מתייחסת אליה. היא יכולה להסכים איתה או לא להסכים איתה, אבל היא חייבת להתייחס אליה. אני לא חושב שבנקודה הזו אתה יכול להכריח אותה לקבל את מה שכתוב בה כאילו הוא נכון ואין לערער עליו. אני חושב שתצטרך להופיע בפני הועדה, אולי גם מי שנתן את חוות הדעת ולהגן עליה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזקי גוף ופיצויים